''Ideile extremismului, radicalismului şi ale terorismului (…) n-au nimic de-a face cu islamul şi (autorii lor) sunt inamicul numărul unu al islamului'', a declarat Marele Muftiu într-un comunicat, referindu-se în special la Statul Islamic din Irak şi Siria, dar şi la Al-Qaida.

''Musulmanii sunt principalele victime ale acestui extremism, după cum dovedesc crimele comise de aşa-zisul Stat Islamic, de Al-Qaida şi de grupurile care au legături cu ele'', a adăugat reprezentantul religios, citând un verset din Coran care face apel la ''uciderea'' autorilor faptelor care aduc prejudicii Islamului, adaugă agenția franceză, preluată de Agerpres.

Această luare de poziţie de la vârful ierarhiei religioase saudite reflectă ostilitatea mediilor islamice din regat faţă de jihadiştii SI, conduși de Abu Bakr al-Bagdadi (foto) și cunoscuţi pentru brutalitatea lor.

Regatul saudit este o ţară sunnită care aplică varianta austeră a islamului. Pe teritoriul Arabiei Saudite se află principalele locuri sfinte ale Islamului, Mecca şi Medina.