Evenimentul Zilei > Actualitate > MARELE CUTREMUR va lovi curând! SEMNUL care n-a dat greş niciodată. Breaking news
MARELE CUTREMUR va lovi curând! SEMNUL care n-a dat greş niciodată. Breaking news

MARELE CUTREMUR va lovi curând! SEMNUL care n-a dat greş niciodată. Breaking news

A fost tras un semnal de alarmă puternic. Se aproprie marele cutremur? Această descoperire i-a pus în alteră pe specialiști. În Japonia au fost descoperite două specii rare de pești care se pare că au posibilitatea de a indica dezastrele naturale.

În ultimii 10 ani, în Japonia s-au produs 11 cutremure. În anul 2011, țara a fost devastată de cutremurul din Fukushima, care a ucis peste 20,000 de persoane. După aceste calamități, oamenii de știință au făcut o descoperire șocantă: duzine de pești giganți, cunoscuți sub denumirea de oartfish, au fost găsiți în apropierea uscatului. Conform mitologiei, acești pești trăiesc aproape de fundul oceanului și ajung la suprafață numai în cazul în care urmează să se producă un dezastru, scrie DailyStar.

În mod tradițional, creaturile sunt cunoscute sub denumirea de „Ryugu no tsukai” sau „Mesagerii de la fundul Oceanului”. În cultura japoneză se consideră că atunci când ajung la suprafață, aceștia prevestesc un dezastru.

Satomi Higa din cadrul asociației de cooperare din domeniul pescuitului din Yomitan a declarat pentru CNN că „Cei doi pești au fost capturați în plase și aveau o forță extrem de mare”.

La începutul acestui an, în Japonia și Peru, un număr impresionant de astfel de pești s-au apropiat de țărm. Acest lucru a crescut temerile legate de o posibilă viitoare catastrofă naturală.