Evenimentul Zilei > Actualitate > Marea întrebare în această perioadă. Va fi nevoie și de doza a 3-a a vaccinului?
Marea întrebare în această perioadă. Va fi nevoie și de doza a 3-a a vaccinului?

Marea întrebare în această perioadă. Va fi nevoie și de doza a 3-a a vaccinului?

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat în ce scenariu se va evita administrarea celei de-a treia doze a vaccinului.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a vorbit despre situația imunizării din țara noastră. El a avertizat că s-ar putea evita administrarea celei de-a treia doze a vaccinului, dacă s-ar crea o imunitate colectivă, la nivel național.

Scenariul în care românii ar putea să scape de cea de-a treia doză a vaccinului. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

„Este posibil să nu fie nevoie să mai fac a treia doză de vaccine, dacă avem populație vaccinate într-un număr mare cu schema complete…(…) să avem imunitate colectivă, adică 60%-70%. Imunitate colectivă avem prin vaccinare și prin trecerea prin boală. Sigur, trecerea prin boală nu oferă o imunitate suficientă, ci doar 3-6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiță conform Aleph News.

Medicul este îngrijorat pentru că românii nu au mai fost interesați de vaccinare în ultima perioadă. Iar din august, pandemia ar putea să creeze mari probleme. Se anticipează că tulpina indiană va deveni dominantă.

„Este o scădere vizibilă a numărului de persoane care se vaccinează cu prima doză. Cred că sunt câteva motive”

„În momentul acesta este o scădere vizibilă a numărului de persoane care se vaccinează cu prima doză. Cred că sunt câteva motive. În primul rând oamenii care au fost convinși de beneficiile vaccinării s-au vaccinat deja.

Sunt oameni care sunt în general complet dezinteresați de vaccinare. Apatie de vaccinare. Sunt oameni care nu sunt interesați și nu sunt preocupați în general de problema stării de sănătate, de a se controla medical.

Vaccinarea este o măsură de prevenție și este perioada optimă să ne vaccinăm. Vaccinăm copiii nu așteptăm o epidemie de pojar sau de rubeolă. Prin vaccinare ținem virusul sub control astfel încât să nu mai avem aceste consecințe negative ale pandemiei, de la decese până la restricții”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, pentru sursa citată.