Copilul a fost scos din apă de un agent de pază care a sărit imediat după el. Martorii au sunat imediat la 112, iar un echipaj SMURD a preluat bebelușul și l-a dus la Spitalul de Urgență „Grigore Alexandrescu”.

Gabriela Alexandra Ionescu (22 de ani), angajată ca picoliță la restaurantul „Il Calcio”, este unul din îngerii salvatori ai bebelușului căzut în Herăstrău. Nu știe numele copilașului și ne- a povestit cu emoție, aproape tremurând, cum l- a resuscitat, cum l- a ținut în brațe și cum i-a dat căldură micuțului.


FOTO: Gabriela, îngerul păzitor al copilului FOTO: LIBERTATEA„Era aproape 12.00 când am auzit o femeie țipând. Era cu mâinile ridicate și striga să-i salveze cineva copilul. Am ieșit din restaurant și am văzut cum un coleg de la un alt restaurant l-a scos din lac. Era prins în cărucior. Și cred că asta i-a purtat noroc! Era vânăt, rece, și nu avea puls! De șase ori am suflat, am tras o grămadă de apă”, ne-a spus Gabriela.

Este în anul II la școala de asistente

Tânăra este asistentă în anul II la școala de asistente și face practică la Spitalul Fundeni. Spune că s-a speriat când a văzut cât de mic era bebelușul și cât de vânăt. Mai ales că avea burta umflată și plină de apă. „Abia a șasea oară, la a șasea manevră, și-a revenit. A început să respire. A vomitat pe mine și a început să plângă. Cred ca a fost conștient cinci minute. Salvarea a venit cam dupa 15 minute”, a mai spus ea. Angajații care au asistat la această scenă spun că bona, care are 60 de ani, a vrut, cel mai probabil, să se adăpostească de ploaie sub un copac și probabil i- a alunecat căruciorul.

Bebelușul este la Terapie Intensivă

„Copilul este în prezent internat la secția de Terapie Intensivă și se află în supraveghere permanentă. Este stabil, însă, nu putem spune deocamdată dacă accidentul îi va lăsa sechele. Poate suferi o infecție în următoarele zile din cauza apei care i-a ajuns în plămâni. Totodată, poate avea și urmări neurologice din cauza faptului că nu i s-a oxigenat creierul. Repet, trebuie să vedem care va fi evoluția lui în zilele următoare, acum fiind prea devreme ca medicii să se pronunțe în ceea ce privește recuperarea bebelușului”, ne-a declarat dr. Raluca Alexandrescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Bona ar fi o apropiată a familiei micuțului, iar părinții bebelușului, care locuiesc în zona parcului Herăstrău, nu au depus plângere împotriva femeii neatente.

Te-ar putea interesa și: