Evenimentul Zilei > Sport > Maradona CANDIDEAZĂ la funcţia de preşedinte al FIFA
Maradona CANDIDEAZĂ la funcţia de preşedinte al FIFA

Maradona CANDIDEAZĂ la funcţia de preşedinte al FIFA

Diego Armando Maradona, fostul internaţional argentinian, va candida la funcţia de preşedinte al FIFA, după ce elveţianul Joseph Blatter şi-a anunţat demisia la începutul lunii, a anunţat, luni, L\\\'Equipe.

Maradona, 54 de ani, a fost unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai lui Joseph Blatter. După fostul internaţional brazilian Zico şi preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility, el este a treia persoană care îşi anunţă candidatura pentru preşedinţia FIFA, informează Mediafax.

Jurnalistul şi scriitorul uruguayan Victor Hugo Morales a anunţat într-o postare făcută pe Twitter: "Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFA. Mi-a spus acest lucru şi m-a autorizat să fac acest anunţ".

 Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Comitetul Executiv extraordinar al FIFA va avea loc la 20 iulie, la Zurich, şedinţă în care se va stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.