Apelul la protest în fața Consiliului Național al Audiovizualui, postat pe pagina de Facebook a membrului CNA, Valentin Jucan, a avut peste 30.000 de vizualizări. Jucan susține că cei ce i-au răspuns l-au încurajat și i-au promis susținere. În urma opririlor de curent ce au afectat serverele instituție, și implicit înregistrările emisiunilor, Valentin Jucan i-a invitat astăzi pe românii, de la ora 11.00, la un protest inedit în fața sediului instituției. Ei trebuie să vină cu becuri, cabluri sau prize. „CNA-ul doarme și Laurei Georgescu îi place tot mai mult să ne lase în pană de curent”, se arată în apel.

„În Consiliu, noi am tot vorbit și nu s-a întâmplat nimic. CNA doarme în continuare, audiovizualul se face pulbere pe zi ce trece”, spune Valentin Jucan.

Dacă nu e protest, e plimbare

El a solicitat de la ENEL o poziție în legătură cu „penele de curent”, dar nu a primit încă răspuns. „Aștept la protest oamenii care se uită la televizor, neimplicați politic. Pe cei care resimt cel mai puternic dezastrul din audiovizual”, și-a explicat Jucan demersul. Miercuri, el a depus la Primăria sectorului 5 o cerere de autorizare. „Nu știu dacă protestul a fost aprobat, dar și noi „putem să facem o plimbare”.

Laura Georgescu, acuzată că se joacă cu pana de curent

● CNA nu are înregistrările emisiunilor Antenei 3 din ziua în care s-a dat sentința lui Voiculescu. Dezvăluirea a fost făcută de Narcisa Iorga, membru CNA, pe blogul său. Motivul invocat de Consiliu este că în instituție a avut loc o „pană de curent”.

● Era pentru a doua oară când în instituție se oprea curentul în jurul orei 17.00, imediat după terminarea orelor de program. Joi, 7 august, se repetase același scenariu.

● Surse din CNA au dezvăluit că nici „plimbarea” Antena 3 nu a fost monitorizată. „Plimbarea Libertății din 10 august” a avut loc într-o zi de duminică, tot de la ora 17.00 și se pare că din nou aparatele nu au funcționat.

● Luni, 11 august, omul care „a repornit” serverele CNA a suferit represaliile Laurei Georgescu. Consilierului IT Bogdan Roman care a avut inițiativa de a reporni sâmbătă sistemul de monitorizare al CNA, oprit în urma unei suspecte pene de curent, i s-au luat cheile de la departamentul de monitorizare de către șefa lui directă. Mai mult, angajatul spune că i s-a interzis să intre singur în camerele de monitorizare, deși echipamentele ce se află acolo sunt trecute pe inventarul lui.