Mananci putin, traiesti mult!

Mananci putin, traiesti mult!

O echipa de cercetatori din SUA a descoperit gena cheie a longevitatii, informeaza AFP.

Gena explica de ce reducerea cantitatii de alimente poate contribui la prelungirea vietii si cum se poate incetini procesul de imbatranire.

Cercetatorii stiau de mai multa vreme ca reducerea cu 60% a cantitatii de alimente consumate, in paralel cu mentinerea unui echilibru intre vitamine, minerale si nutrienti, contribuie la prelungirea vietii cu pana la 40%.

Echipa de cercetatori a folosit un vierme de laborator minuscul pentru a descoperi de ce animalele care consuma o cantitate de alimente mai mica decat cea obisnuita traiesc mai mult si au o forma fizica mai buna.

Acelasi regim contribuie la reducerea riscurilor de cancer, diabet, maladii cardiovasculare si incetineste degenerarea creierului si a sistemului nervos, provocata de imbatranire.

"Nu cunosteam pana acum legatura dintre reducerea cantitatii de alimente si cresterea longevitatii. Aceasta gena, singura absolut indispensabila pentru ca reducerea cantitatii de alimente sa influenteze longevitatea este un «maestru al jocului» care regleaza celelalte gene", a adaugat Holzenberg.

Anterior s-au identificat doua cai majore de prelungire a vietii: reducerea cantitatii de alimente si manipularea insulinei.

''Reducerea cantitatii de alimente contribuie la o imbatranire armonioasa si dinamica'', a precizat Hugo Aguilaniu, co-autorul acestui studiu.

Pe baza acestor gene s-ar putea, ulterior, crea o gama de medicamente care sa contribuie la prelungirea vietii.

Ne puteți urmări și pe Google News