"Mami, tati, sunt prea prost pentru voi"

"Mami, tati, sunt prea prost pentru voi"

Un copil de aproape 11 ani din Capitala a disparut ieri de-acasa, fiind speriat de reactia parintilor la aflarea vestii ca luase cateva note proaste.

La aproape 11 ani, Costin Iliescu este un copil laudat in tot cartierul: campion european la karate, un adevarat pasionat de sporturi, matematica si informatica, dar si colectionar de monede vechi, romanesti si straine. Ar vrea sa devina un mare fotbalist. De curand, fusese selectionat, alaturi de fratele sau, de un club local si visa sa ajunga mai bun decat idolul lui, brazilianul Kaka.

Ieri-dimineata, Costin a disparut de acasa, lasand in urma sa un bilet de adio in care incerca sa-si explice gestul in fata parintilor si fratelui sau: „Mami, tati si Ionut, sunt prea prost sa traiesc alaturi de voi, asa ca voi fugi in lume”. Tristetea baietelului ar fi fost cauzata, potrivit primelor cercetari, de frica de a le spune parintilor ca luase cateva note proaste la scoala.

Mama, langa telefon, tatal cauta copilul pe strazi In apartamentul familiei Iliescu, zeci de fotografii ale lui Costin sunt imprastiate pe jos, iar parintii citesc incontinuu biletul de ramas-bun, incercand parca sa descopere in cele cateva cuvinte un indiciu ce i-ar putea ajuta sa-si gaseasca copilul.

Ne puteți urmări și pe Google News

In timp ce mama si fratele lui Costin, Ionut, tresar la fiecare telefon primit, Adrian Iliescu, tatal, isi cauta copilul pe strazile Bucurestiului. „Nu plec acasa fara el. Nu ma linistesc pana cand nu-l am in brate”, a spus acesta.

De ce a fugit Costin? Cea mai plauzibila ipoteza, confirmata si de continutul biletului lasat in urma sa, ar fi frica ca i-ar fi putut dezamagi pe parintii sai la aflarea catorva note proaste luate la scoala.

„Marti seara, am gasit doua teste: la engleza luase un 3, iar la matematica un 6. Le-am aruncat si l-am rugat sa se duca la diriginta sa-i treaca toate notele in carnet. Nu s-a intamplat insa ceva grav”, ne-a povestit Elena Iliescu, mama lui Costin.

Ieri-dimineata, baiatul nu a aratat niciun semn ca ar fi suparat. A luat micul dejun impreuna cu fratele sau Ionut, au glumit la masa. Desi de obicei plecau impreuna spre scoala - aflata vizavi de blocul lor -, Costin nu l-a mai asteptat pe fratele lui. „La doar cateva minute, am plecat si eu. Cand am deschis usa, am vazut un biletel galben care il lasase pe prag. L-am sunat imediat pe tata, pentru ca m-am speriat. Din secunda aceea a inceput totul”, povesteste Ionut.

Costin Iliescu este elev in clasa a V-a la Scoala Generala „Sfantul Andrei” din Capitala. Cei care-l cunosc nu au decat cuvinte de lauda la adresa lui. Mama in primul rand. „Este un copil care vorbeste deschis. Imi povesteste intotdeauna pataniile de la scoala, despre colegii si prietenii sai. Suntem prieteni buni”, povesteste mama copilului.

Potrivit parintilor lui Costin, baiatul nu stie sa circule cu transportul in comun si nu a plecat niciodata singur de acasa, mai departe de scoala.

Semn distinctiv: o pata alba pe abdomen

La momentul disparitiei, Costin purta o geaca rosu cu verde, o caciula neagra care avea in frunte emblema clubului de fotbal Steaua, blugi si era incaltat cu pantofi sport.

Politistii bucuresteni care-l cauta acum peste tot au facut publice semnalmentele micutului: 1,35 m inaltime, aproximativ 30 de kg greutate, ochi caprui, par saten, tuns scurt, fata rotunda si are un semn particular: o pata de culoare alba, in partea dreapta a abdomenului.

Cei care-l vad pe Costin sunt rugati sa sune, de urgenta, la 112 sau la numerele de telefon: 0722.411.915 sau 0724.220.515.