"Mama a dat mai multe interviuri decat mine"

"Mama a dat mai multe interviuri decat mine"

Cristi Chivu le-a impus restrictii coechipierilor in dialogul cu presa.

Tricolorii au efectuat ieri-dimineata, de la ora 11.15, ultimul antrenament in vederea partidei de asta-seara. Din cauza faptului ca in noaptea de luni spre marti a plouat torential la Timisoara, s-a decis ca gazonul arenei „Dan Paltinisanu” sa fie menajat, fotbalistii nationalei pregatindu-se pe unul din terenurile de antrenament ale complexului.

Sedinta a fost una secreta, in jurul terenului fiind desfasurate impresionante forte de ordine, formate din jandarmi si lucratori ai unei companii de paza si securitate.

Ultimele cinci minute ale antrenamentului oficial al nationalei Romaniei au fost deschise presei. Pentru a-i deruta pe jurnalisti, tricolorii au schimbat maiourile intre ei si au incropit doua formatii pentru obisnuita miuta de final, altele decat cele care se confruntasera pana atunci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tamas a dat emotii

Victor Piturca a incercat sa schiteze, la inceputul antrenamentului de ieri, formatia probabila pentru meciul din aceasta seara. Echipa „titularilor” a aratat astfel: Lobont - Contra, Tamas, Goian, Stefan Radu - Florentin Petre, Chivu, Codrea, Mutu - Claudiu Niculescu, Zicu.

Dupa doar cateva minute, Tamas a acuzat o accidentare si s-a retras la marginea terenului, unde a stat pana la final, alaturi de medicul Pompiliu Popescu. In aceste conditii, Piturca l-a retras pe Chivu in defensiva si l-a introdus in linia mediana pe craioveanul Dorel Stoica.

Pana la finalul sedintei de pregatire, Piturca a constatat ingrozit ca si alti tricolori acuza diverse accidentari. Radu Stefan i s-a plans lui Pompiliu Popescu de o durere la piciorul drept, iar Claudiu Niculescu a suferit o contractura la pulpa dreapta. Rosu a parasit terenul de joc asa cum o facuse si in urma cu patru zile, la Celje, schiopatand din pricina aductorilor.

Dupa ce luni a acuzat o stare febrila usoara, Ciprian Marica s-a aratat ieri cel mai in forma dintre tricolori. Atacantul lui Sahtior Donetk este in acest moment singurul om din avanposturi pe care Piturca poate conta contra slovenilor.

La finalul antrenamentului, tricolorii au repetat fazele fixe. Nicolita a exersat centrarile, Goian - reluarile cu capul, iar Mutu - penalty-urile la poarta lui Bornescu. Pe de alta parte, Chivu, Florentin Petre, Marica si Rat si selectionerul Piturca si-au incercat norocul cu suturile de la 25 de metri la poarta aparata de Lobont. Apoi, Mutu, Rat, Marica si Piturca au trecut la executia penalty-urilor, in poarta fiind, de asemenea, Lobont.

„Le rup capul!”

Plictisiti peste masura dupa mai bine de o saptamana petrecuta in cantonament, tricolorii nu mai au chef nici macar de declaratii. La finalul antrenamentului de ieri, singurul care a stat de vorba oficial cu jurnalistii a fost Gabriel Tamas. Ceilalti internationali romani au zbughit-o de la vestiare direct in autocarul care i-a transporat la hotel.

Multe dintre discutiile ulterioare dintre ziaristi si fotbalisti au avut loc prin telefon. Capitanul Cristian Chivu si-a anuntat coechipierii ca nu au voie sa dea interviuri altfel decat „fata in fata”. „Le rup capul daca fac altfel!”, a anuntat Cristi Chivu pedeapsa pe care o vor suporta cei care ii incalca ordinul.

De reprosurile fundasului de la AS Roma nu a scapat nici mama sa. Incepand cu finalul partidei de la Celje, Mariana Chivu a dat o multime de interviuri. „I-am spus mamei ca nu am dat eu interviuri in ultimul an cate a dat ea in trei zile”, a spus, razand, Chivu.

Tineret

S-au chinuit sa invinga Malta

Nationala de fotbal-tineret a Romaniei a obtinut o victorie la limita, scor 1-0, in meciul disputat aseara, la Corradino, impotriva selectionatei similare din Malta, partida din Grupa a 10-a a preliminariilor pentru Campionatul European din 2009. Tricolorii au reusit sa castige prin golul marcat de Clement Palimaru, in minutul 90·4, la ultima faza de joc a intalnirii. Chiacu si Ninu au fost eliminati in minutul 17, respectiv 90·5.

In primul meci al calificarilor disputat sambata, la Brest, nationala Romaniei si cea a Frantei au terminat la egalitate, scor 1-1.  In afara de Romania, Franta si Malta, in Grupa a 10-a se mai afla Bosnia si Tara Galilor. Tricolorii vor juca urmatorul meci pe teren propriu, impotriva Bosniei, pe 11 sau 12 septembrie.

MECIURILE DE AZI DIN PRELIMINARIILE EURO 2008 (Grupa G-seniori)