Evenimentul Zilei > Actualitate > Malvina, implicată în Eurovision
Malvina, implicată în Eurovision

Malvina, implicată în Eurovision

Un spectacol de susţinere pentru echipa României şi prezenţa Malvinei Cservenschi în studioul de la Bucureşti sunt ultimele noutăţi înaintea show-ului de la Oslo.

Malvina Cservenschi, prezentatoarea jurnalelor de dimineaţă de la TVR 1, a fost aleasă să transmită notele pentru interpreţii şi melodiile de la Eurovision 2010 acordate de telespectatorii şi juriul de la Bucureşti.

„Malvina este o prezenţă extrem de plăcută şi îndrăgită: este frumoasă, caldă şi stă pâneşte foarte bine limba engleza. Cred că se va descurca foarte bine! Sper să-i fascineze pe europeni cu ochii săi verzi!”, a motivat alegerea Marina Almăşan, coordonatoare de proiect.

Spectacol de susţinere pentru Paula şi Ovi

Pentru cei implicaţi în proiectul Eurovision 2010, acum e „liniştea dinaintea furtunii”, deşi ne desparte mai mult de o lună de semifinala de la Oslo.

Artiştii fac eforturi să urmeze programul din cadrul turneului de promovare, iar organizatorii pun la punct, alături de colegii de la televiziunea norvegiana NRK, detaliile tehnice sau artistice ale show-ului final. Promovarea piesei „Playing with Fire”, interpretată de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, se face pe toate canalele media din Europa. „Se pare ca vide o clipul României este, la ora actuală unul dintre cele mai bine cotate”, susţine Marina Almăşan.

Tot pentru susţinere, pe 15 mai, cu două zile înainte de plecarea delegaţiei spre Oslo, la sala de spectacole a Radiodifuziunii Române va avea loc un spectacol transmis în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional.

În mare parte, show-ul oferit de români pe scena Eurovisionului este cel care a fost prezentat şi la selecţia naţională. Nu vor lipsi efectele pirotehnice ce vor puncta anumite momente ale melodiei, pianul transparent cu două capete care „va lua foc” sau coregrafia elaborată, atât pentru interpreţii principali, cât şi pentru cele patru fete care vor fi backing-vocals.

„Reprezentanţii noştri se bazează foarte mult pe vocile lor şi pe calitatea piesei, cu care speră să impresioneze publicul european! Iar noi sperăm să auzim rostit de cât mai multe ori: «Romania – 12 points»!”, adaugă Marina Almăşan.

Delegaţia oficială va cuprinde 20 de persoane. Cei şase artişti vor fi însoţiţi de reprezentanţii producătorilor, dar şi de membri ai Fundaţiei Phoenix, care-i impresariază pe Paula şi Ovi. O parte a delegaţiei va fi cazată la Hotelul Radisson Blue, iar altă parte la sediul Ambasadei României la Oslo.

„Din partea TVR mă vor însoţi producătorul executiv Elena Ştirbescu, regizorul artistic, Luminiţa Dumitrescu, PR-ul Mariana Rusen şi alţi colegi realizatori, reporteri, cameramani şi, bineînţeles, mascota Lala!”, a adăugat coordonatoarea.
Turneul de promovare

De două săptămâni, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu au început turneul european de promovare. Până acum artiştii au cântat în Republica Moldova, Belgia, Bulgaria, Macedonia. Următoarele ţinte pe hartă sunt Serbia, Turcia, Slovenia şi Anglia.

„Din fericire, totul decurge foarte bine. Nu pot să neg că trecem printr-o perioadă grea şi solicitantă, asta şi pentru că am insistat să mergem, în locurile unde distanţele ne permit, cu maşina, pentru a putea duce toată aparatura necesară susţinerii live a pieselor interpretate în emisiunile unde am fost invitaţi”, ne-a spus Paula Seling.

Cu toată munca depusă, Paula se declară entuziastă şi nu au fost probleme la repetiţii. „Pregătim, per ansamblu, un moment special, sperăm ca întregul concept să ne iasă aşa cum îl imaginăm noi şi echipa cu care lucrăm”, a adăugat vedeta.

INTERVIU

Malvina: „Îmi place să pun pariuri”

Te-a surprins vestea că ai fost aleasă să prezinţi notele acordate de România din studioul de la Bucureşti?
Am aflat din două surse a proape în acelaşi timp. Practic, e parte a jobului meu, însă m-am bucurat foarte mult deoarece sunt mereu alături de oricine reprezintă România în lume, fie că e vorba de un eveniment muzical sau de unul sportiv. Aşa că sunt mândră să pot da chiar eu veştile bune, sper!

Eşti fan Eurovision?
Da, sunt un fan înrăit! În fiecare an se ştie că în seara respectivă nu mă dezlipesc de televizor! Îmi place să urmăresc spectacolul în sine şi îmi place să pun pariuri.

Ai urmărit melodiile ce vor intra în competiţia de la Oslo?
Sigur că da, am urmărit tot spectacolul de la TVR şi de asemenea piesele celorlalte ţări pe site-ul Eurovision! Sunt alături de Paula şi Ovidiu, ca toţi românii de altfel!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.