Evenimentul Zilei > International > Mai mult de jumătate dintre tancurile Leopard 2 ale Bundeswehr-ului nu sunt apte de luptă
Mai mult de jumătate dintre tancurile Leopard 2 ale Bundeswehr-ului nu sunt apte de luptă

Mai mult de jumătate dintre tancurile Leopard 2 ale Bundeswehr-ului nu sunt apte de luptă

Mai mult de jumătate dintre tancurile Leopard 2 ale Bundeswehr-ului nu sunt operaționale. Potrivit unui raportul al Ministerului Apărării german, din cele 244 de tancuri de luptă Leopard 2, doar 95 sunt apte de luptă.

Raportul respectiv a fost publicat de revista germană Focus.
Armata germană a fost cândva recunoscută pentru eficiența deosebită cu care reușea să desfășoare, împotriva inamicului, formațiuni blindate bine antrenate și echipate, dar se pare că nu mai este cazul. Doar 95 dintre cele 244 de tancuri principale de luptă ale Bundeswehr-ului, de tip Leopard 2 sunt operaționale, conform unui raport al Ministerului Apărării, preluat de grupul media Funke.

Aproximativ 53 de tancuri au fost dezechipate, șapte sunt folosite pentru teste, în timp ce 89 de vehicule se află în "stare de funcțiune condiționată", mai precis nu pot fi reparate fără piese de schimb esențiale. Raportul Ministerului German al  Apărării se referă, în special, la mai multe cazuri în care "lipsa pieselor de schimb este dăunătoare”.
Leopard 2 este principalul tanc de luptă produs de compania Krauss-Maffei, începând cu anii 70, pentru armata vest-germană. Acest model a intrat în serviciu în 1979, luând locul tancului Leopardul 1 ca vehicul principal de luptă al Armatei Germane. Diverse variante au fost folosite de către forțele armate ale Germaniei, ale altor 12 țări europene, precum și de mai multe țări ne-europene, inclusiv de Canada (Leopard 2A4M CAN), Chile, Indonezia, Singapore și Turcia.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: