Magistrat condamnat la închisoare

Magistrat condamnat la închisoare

Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu, a fost condamnat astăzi, de judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia, la 3 ani şi 6 luni închisoare, iar pentru alţi doi ani i-au fost interzise o serie de drepturi.

Valentin Popescu, judecător şi vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, a fost trimis în judecată, în primăvara acestui an, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia. El a fost suspendat din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii pe 31 martie, fiind judecat pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi încheierea de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia deţinută.

Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani va rămâne în arest, iar din perioada de închisoare la care a fost condamnat va fi scăzută perioada în care s-a aflat în arest preventiv, respectiv din 30 martie până în prezent.

Instanţa a mai decis anularea actelor semnate în fals de inculpat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare.