Maftei, omul care aduce golul

Maftei, omul care aduce golul

Fotbalistii de la Rapid au revenit aseara in tara dupa stagiu de pregatire efectuat la Crans Montana (Elvetia).

In cele 12 zile petrecute in Tara Cantoanelor, giulestenii au disputat cinci meciuri amicale, n-au reusit sa castige nicio partida importanta.

Mai mult, „feroviarii” au reusit doar un gol in disputele cu Sion, Bastia si Sochaux. In schimb, rapidistii s-au impus in fata unor formatii din liga a treia elvetiana.

Sterilitatea ofensivei l-a nemultumit pe antrenorul Cristiano Bergodi. Italianul s-a aratat incantat doar de defensiva, remarcandu-l pe capitanul Vasile Maftei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sunt foarte bucuros de jocul din aparare. Si golurile lui Maftei au fost importante. Totusi, am vazut si lucruri negative la mijlocul terenului si in atac. Nu toti jucatorii s-au adaptat”, a declarat Bergodi la finalul pregatirii.

Boya, apreciat de Bergodi

Punand la socoteala si meciul disputat la Bucuresti, cu Petrolul Ploiesti (scor 3-2), Maftei a reusit sa inscrie trei goluri. Interesant este ca fundasul rapidist a reusit doar sase goluri in cele 149 de partide oficiale jucate pana acum pentru actuala sa formatie.

Atacantii Mugurel Buga si Ionut Mazilu au reusit cate patru goluri in Elvetia, in timp ce colegii lor din linia ofensiva - Boya, Cesinha si Burdujan - n-au inscris deloc! Desi n-a marcat, evolutiile lui Boya au fost totusi apreciate de Bergodi, insa nigerianul s-a accidentat si ar putea rata partida cu Dinamo, din Supercupa Romaniei (25 iulie).

Rezultate

Rapid - Petrolul Ploiesti (Liga a II-a)...........................................................3-2Golurile giulestenilor: Raduta (28), Maftei (38), N. Grigore (90·2 - penalty)

Rapid - FC Sion (Liga I, Elvetia).....................................................................0-0

Rapid - FC Naters (Liga a III-a, Elvetia)........................................................4-0 Golurile giulestenilor: Mazilu (25 si 51), M. Constantin (41), Raduta (62)

Rapid - Bastia (Liga a II-a, Franta)...............................................................0-1

Rapid - Sochaux (Liga I, Franta)...................................................................1-2 Golul giulestenilor: Maftei (8)

Rapid - SC Fribourg (Liga a III-a, Elvetia)....................................................5-1Golurile giulestenilor: Maftei (4), Buga (8 si 36), Mazilu (9 si 41)