Evenimentul Zilei > Actualitate > Mafia permiselor auto. Filmarea a devenit virală. DGA, intervenție de urgență
Mafia permiselor auto. Filmarea a devenit virală. DGA, intervenție de urgență

Mafia permiselor auto. Filmarea a devenit virală. DGA, intervenție de urgență

DGA face verificări după ce în mediul online a apărut o inregistare audio în care un instructor auto cerea o șpagă de 400 de euro
Un instructor auto din județul Suceava  a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce pretindea suma de 400 de euro unei tinere pentru a lua permisul auto, scrie libertatea.ro.
După ce în mediul online a fost făcută publică înregistrarea discuțiilor purtate între rudele fetei și instructorul auto care cerea șpagă, polițiștii Direcției Generale Anticorupție (DGA) s-au autosesizat și au început ancheta.
În înregistrarea care durează cinci minute se poate auzi cum instructorul auto solicită primirea unei sume de 400 de euro. Eleva spune că instructorul de la o școală de șoferi din Cajvana i-ar fi sugerat să plătească 400 de euro, înainte de examen, pentru a fi sigură că va trece examenele și va primi permisul auto.
Ea i-a spus instructorului că îi va da banii, a luat examenul,  după care acesta i-a cerut banii. După ce rudele fetei au intervenit mai vehement, instructorul auto a spus că nu mai este obligatoriu ca fata să dea banii, ea făcând acest lucru doar dacă vrea.
DGA s-a autosesizat
„Dacă vrei dai bani, dacă nu  vrei nu dai”, scrie stirisuceava.net.
„Am luat la cunoştinţă despre această situaţie şi rămâne să analizăm dacă din filmare rezultă elementele necesare pentru a ne sesiza cu privire la suspiciunea săvârşirii unei fapte de corupţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie, Sarmiza Fetcu.