Mădălina Manole, filmul unei morţi vândute pe bucăţi

Mădălina Manole, filmul unei morţi vândute pe bucăţi

Caseta video filmată de cântăreaţă înainte de propria sinucidere a fost difuzată, strategic, la Pro TV, într-un război surd al audienţelor cu rivalii de la Antena 1.

Telenovela Mădălina Manole, eclipsată de filmele poliţiste care se derulau pe canalele de ştiri, a ajuns ieri într-un punct cutremurător: caseta video filmată de cântăreaţă înainte de a-şi lua zilele a trecut prin mâinile poliţiştilor şi, adusă de fostul soţ al artistei, Petru Mircea, a fost difuzată la Pro TV, în emisiunea lui Cătălin Măruţă.

"Mădălina Manole nici n-ar mai fi murit dacă ştia că urmează să se facă aşa un foileton legat de viaţa ei", spunea buna prietenă a artistei, Maria Dragomiroiu, ea însăşi incapabilă să rateze un episod bun din seria evocată, şi tocmai de aceea prezentă, alături de Bebe Mihu, pentru a analiza gândurile şi firea artistei din platoul emisiunii lui Măruţă.

"Da, vai, nu ştiu, e îngrozitor"

Ne puteți urmări și pe Google News

Mădălina Manole - tristă, obosită, nefardată, cu o cameră de filmat de mână şi pierdută în faţa oglinzii - a încercat un gest timid şi înspăimântat, probabil de adio. 40 de secunde apăsătoare de filmare, niciun cuvânt care să anunţe finalul, doar un chip purtând frica şi neliniştea care l-au grăbit.

Un moment tulburător, aproape întrerupt de reclama pentru curcanul Peneş de la Galli Gallo, un spot care, de altfel, a şi încadrat în secundele următoare chipurile celor care schimbau replici îngrozite în platou: "N-am mai văzut asemenea privire până acum" - "Obişnuia să se filmeze în oglindă?", "Da, vai, nu ştiu, e îngrozitor...".

Stupoarea iscată de dezvăluirea unui lucru aşa de intim a fost spulberată, scurt, de Cătălin Măruţă: "E o filmare făcută la sfârşitul lunii mai, o casetă găsită de Puiu. De ce nu a făcut-o publică mai devreme? Pentru că, atunci când îţi moare cineva drag, nu te apuci să cotrobăi prin casă".

Licitată de principalele posturi TV

Povestea cântăreţei care a ales să-şi ia zilele pe 14 iulie a ridicat audienţele a două importante posturi de televiziune concurente, Pro TV şi Antena 1, tensiunea fiind întreţinută în crescendo de rudele aflate în conflict şi dispuse să ofere detalii de orice fel, inclusiv sordide, cu privire la cea pe care spun că o iubesc.

Ambele tabere sunt mânate de aceeaşi motivaţie de onoare şi de suflet, reabilitarea imaginii cântăreţei. Obiectiv pentru care s-au asigurat, prin înţelegeri sau contracte, că vor fi sprijinite de câte un post de televiziune puternic, că vor vorbi simultan, în acelaşi interval orar, zi de zi, şi că vor licita, printr- un scurt promo de final, alte şi alte poveşti insolite din viaţa rudei lor.

În felul acesta, amatorii de intrigi au aflat, de la părinţii artistei, care au o înţelegere cu producătorii emisiunii "Acces Direct", transmisă de Antena 1, că Mădălina Manole s-a căsătorit din interes cu Şerban Georgescu, compozitorul care urma să-i aducă celebritatea, că soţul artistei are o relaţie prea strânsă cu mama lui, că la fiecare vizită a lor în casa disputată de la Otopeni, ginerele activa alarma astfel încât socrii săi să nu se simtă în largul lor.

"N-am mai văzut asemenea privire până acum." MARIA DRAGOMIROIU, cântăreaţă

CONCURENŢĂ

"Jurnalul Tristeţii", la "Happy Hour"

La rândul său, Petru Mircea, care a găsit câteva noi probe, a ales să le prezinte în episoade la "Happy Hour", de fiecare dată anunţând o continuare încă şi mai ofertantă: cea de-a doua parte a scurtei scrisori de adio, citită iniţial pe jumătate, jurnalul personal al artistei (ocazie cu care Pro TV a reuşit şi un titlu de un umor negru: "Jurnalul Tristeţii" la "Happy Hour") şi, în cele din urmă, caseta video de adio, un obiect pentru care unele televiziuni ar fi plătit scump, aşa cum estimează analiştii media.

"Am întors pe toate feţele problema, ne-am întrebat dacă să difuzăm sau nu caseta", a anunţat, ieri, Cătălin Măruţă, încercând să nuanţeze decizia pe care, de altfel, reprezentanţii postului o anunţaseră încă din momentul în care înregistrarea a fost găsită.

"Caseta va fi difuzată de Pro TV în zilele următoare", anunţa Pro TV, adăugând şi un "imediat ce va fi văzută de poliţie". A rămas doar ameninţarea unui potenţial proces pentru distrugerea imaginii artistei, pe care avocaţii familiei Manole ameninţă să-l deschidă împotriva celui care a făcut public aceste materiale.

Petru Mircea, angajat ca inginer de sunet la Pro TV, îşi acuză socrii că primesc bani pentru poveştile pe care le livrează zilnic la Antena 1, precizând că exclusivităţile pe care el însuşi le asigură trustului la care este angajat sunt doar adevăruri pe care preferă să le spună printre colegi, într-un mediu familiar. <object style="display: block; margin: 0pt 0pt 5px;" width="420" height="376"><param name="movie" value="http://stirileprotv.ro/bin/player/embed.php/+LMfokudS+r12V/JHNfnG6K4LvnWm1px63qtvMg0u0c=" /><embed src="http://stirileprotv.ro/bin/player/embed.php/+LMfokudS+r12V/JHNfnG6K4LvnWm1px63qtvMg0u0c=" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="420" height="376"></embed></object>

Madalina Manole, luandu-si adio de la lume. IMAGINI TULBURATOARE

StirileProTV.ro