Evenimentul Zilei > Actualitate > Macovei anunță formarea celui de-al treilea pol
Macovei anunță formarea celui de-al treilea pol

Macovei anunță formarea celui de-al treilea pol

La sediul de campanie al Monicăi Macovei domnea, în seara alegerilor, un optimism bine temperat, iar anunțul că va constitui un nou pol în politică a provocat un val de entuziasm. Sediul de campanie era plin de susținători care au aplaudat în momentul în care candidatul independent a spus: „Nu vă las și nu mă las!”.

„România este a nostră și o să o luăm înapoi”, a spus Macovei. Simpatizanții ei așteptau, în mod evident acest anunț. Deși Gabriel Liiceanu nu a fost la sediul de campanie în seara în care s-au anunțat rezultatele, se pare că el este unul din principalii suporteri ai unui nou partid – deși Macovei a evitat termenul, spunând doar „pol”.

După declarația făcută la anunțarea datelor exit pollurilor, Macovei nu a răspuns la întrebări, lăsând neclarificată atitudinea pe care o va avea în turul doi.

Profesioniști și voluntari

Bariera pe care sperau ca Macovei să o depășească era 10%. Exit poll-urile au fost desconsiderate de la început, având în vedere experiența din 2009, precum și faptul că institutele care le-au realizat erau considerate ca fiind apropiate PSD. Staff-ul ei susținea că datele care contează sunt cele ale BEC. Până la anunțarea exitpoll- urilor, un grup restrâns din echipa Monicăi Macovei și-a omorât timpul în sediul de pe strada Rosetti. Din când în când, se aflau date de la secțiile din străinătate. „Monica a câștigat în China!”. Vin și rezultatele din Coreea de Nord. „Ponta președinte la Phenian”, se distrează oamenii Monicăi Macovei. Echipa care a lucrat pentru Macovei a fost împărțită în două: profesioniștii, care au mai trecut prin campanii electorale și care au avut estimări prudente, și un nucleu de voluntari foarte tineri și foarte exuberanți care, spre seară, încă credea că favoritul lor intră în turul doi.

Aplaudată de admiratori

Câteva zeci de susținători au venit, ieri, la ora 12.00, să o aplaude pe Monica Macovei în momentul în care a venit la secția de votare. Până la sosirea ei, aceștia discutau aprins dacă Macovei va beneficia de pe urma prezenței care se anunța masivă în București și va obține un scor peste 10% sau nu. Candidata independentă a venit singură – locuința și sediul de campanie se află la mai puțin de 500 de metri de liceul unde a votat – dar, în fața secției, a fost așteptată de staff-ul de campanie. După vot, a făcut câteva fotografii cu admiratorii și i-a îndemnat pe români să iasă la vot: „ Să iasă cât mai mulți la vot, pentru că așa ne putem transforma împreună țara și așa putem reduce orice impact al unei posibile fraude. Cu cât ieșim mai mulți la vot, cu atât ne transformăm țara mai repede”.

 

REZULTATE TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 și EXIT POLL turul 1 alegeri prezidențiale 2014

Află ușor și rapid, pe evz.ro, rezultatele sondajelor EXIT POLL realizate la ieșirea de la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. EVZ.Ro prezintă în timp real REZULTATE EXIT POLL ALEGERI 2014, dar și REZULTATE VOT TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 1 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 1 și 2 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.