Evenimentul Zilei > Actualitate > Luxul de pe lume într-un buncăr pregătit pentru Apocalipsa Nucleară. VIDEO
Luxul de pe lume într-un buncăr pregătit pentru Apocalipsa Nucleară. VIDEO

Luxul de pe lume într-un buncăr pregătit pentru Apocalipsa Nucleară. VIDEO

În timp ce umanitatea se confruntă încă cu o pandemie de proporții dezastruoase, unii americani se pregătesc pentru un scenariu apocaliptic foarte diferit: așteptarea unei ierni nucleare în buncăre subterane luxoase.

Claire Reilly, de la CNET, a avut recent ocazia exclusivă de a vedea cât de luxos ar putea fi traiul în acest buncăr – dacă vă puteți permite, desigur. Iar imaginile sunt realmente impresionante.

Buncăr de lux

Reilly a vizitat Survival Condo, un buncăr de epocă care a fost transformat într-un complex de apartamente pe 15 etaje, ajungând la 65 de metri în subteran, la aproximativ 350 km de Kansas City.

Acest gigantic complex pregătit pentru Războiului Rece a fost reconditionat cu ziduri de beton armat  de nouă metri. Potrivit experţilor, poate rezista la căderea unui focar nuclear de 12 kilotoni la doar o jumătate de kilometru distanță.

Pentru un mic milionar de dolari, plus 2.500 de dolari pe lună, supraviețuitorii se pot bucura de o varietate de facilități, de la o piscină imensă de dimensiunea unei stațiuni de pe litoral, cu tobogan, până la un perete de cățărare… Există chiar o sală de studiu, o bibliotecă, un cinematograf și un bar.

Video cu interiorul buncărului nuclear de lux care îi protejează pe mega-bogați de Apocalipsa Nucleară

Avantaje şi dezavantaje în cel mai luxos buncăr din lume

Instalațiile sunt alimentate de cinci surse de energie excedentare, inclusiv o turbină eoliană de suprafață. Un sistem hidroponic permite chiar producerea de fructe și legume proaspete pentru a extinde o vastă rezervă de conserve.

Înscrierea pentru un apartament va fi pe internet, în funcție de nevoile dvs., astfel încât să puteți accesa totul, de la informații medicale la informații pentru petrecerea timpului liber, apoi puteţi alege dacă site-ul vă va permite.

Dar, ar mai fi o problemă cu privire la hârtia igienică, deoarece depozitarea pentru măcar  cinci ani pentru toate unitățile din condominiu ar ocupa un etaj întreg.

Aşadar, dacă eşti bogat şi ai nevoie de un loc unde să mergi poţi încerca să te înscrii pentru acest buncăr. Chiar dacă ați putea găsi locul (locația este secretă), buncărul este păzit 24 de ore pe zi. Acest tip de securitate intră în preț.

Costul de pornire pentru o unitate din acest complex este de 1 milion de dolari, la care se adaugă un plus de 2.500 de dolari pe lună pentru a-ți acoperi cheltuielile: electricitate, apă, internet, conserve şi multe altele necesare vieţii de zi cu zi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: