Evenimentul ZileiPoliticaLupte aprigi în PSD pentru cea mai vânată funcție. Cine este favoritul lui Dăncilă

Lupte aprigi în PSD pentru cea mai vânată funcție. Cine este favoritul lui Dăncilă

Lupte aprigi în PSD pentru cea mai vânată funcție. Cine este favoritul lui Dăncilă
Respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pe Transporturi lasă PSD-ul descoperit.

Premierul Viorica Dăncilă trebuie să trimită cât mai repede o nouă nominalizare sau riscul ca România să rămână fără acest portofoliu devine tot mai mare.

Aflată într-o vizită la Ploiești, Dăncilă a dat de înțeles că varianta Mihai Fifor poate fi soluția PSD la această situație de criză, anunță Digi24.

„Da, poate fi și Mihai Fifor! Mihai este un candidat potrivit, pot fi și alți candidați, astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere”. Totuși, din afirmațiile făcute de Viorica Dăncilă reiese că primul-ministru și-ar dori „ca noul comisar european să fie o femeie, pentru că ați văzut că doamna președinte a Comisiei Europene a spus că și-ar dori să aibă un echilibru între comisari, bărbați și femei. Ar fi necesar o femeie, dar nu este o obligație”.

Propunerea PSD pentru acest portofoliu va fi luată marți, în Comitetul Executiv, iar apoi ea va fi înaintată Comisiei Europene. Viorica Dăncilă a anunțat, deja, că nu va merge la Cotroceni pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis.

În PSD sunt vehiculate acum mai multe nume, printre care Mihai Fifor, Ramona Mănescu, Eugen Teodorovici, Claudia Țapardel, Victor Negrescu sau Luminița Odobescu.


Accesează: