Lupo revine în nomenclatorul Volkswagen

Lupo revine în nomenclatorul Volkswagen

Conceptul Volkswagen Up! va debuta comercial, la finele anului viitor, sub numele Lupo. Modelul, care va avea omologi în gamele Audi, Skoda și Seat, va deveni cel mai mic autoturism din gama producătorului german.

Volkswagen va folosi din nou numele Lupo pentru versiunea de serie a conceptului de oraș Up!, informează ediția online a revistei ”Autocar”.

Viitorul cel mai mic model din gama producătorului german va fi comercializat, ulterior, cu alte nume, de alte trei branduri din grupul Volkswagen - Audi, Skoda și Seat.

Lupo va lua locul modelul Fox, care este fabricat în Brazilia și nu mai satisface pretențiile Volkswagen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit informațiilor preliminare, viitorul Volkswagen Lupo (conceput inițial cu motor și tracțiune spate, dar adus, între timp, la o arhitectură mai flexibilă și mai puțin costisitoare - cu propulsor și tracțiune față), va avea 3,44 metri lungime, 1,62 metri lățime și 1,49 metri înălțime.

Lupo va fi cu 52 de centimetri mai scurt, 5,4 centimetri mai îngust, dar cu 3,3 centimetri mai înalt ca actuala generație a modelului Volkswagen Polo.

Inițial, gama de motorizări dedicată gamei VW Lupo se va limita la numai două unități, una pe benzină (1.0 – 65 CP, trei cilindri), alta pe motorină (1.2 TDI – 75 CP, patru clindri).

Se pare că politica de prețuri pregătită de producătorul german pentru modelul Lupo îl va face pe acesta mai ieftin ca Polo – evident - și mai scump ca Dacia Sandero.