Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumina pentru printesa Diana
Lumina pentru printesa Diana

Lumina pentru printesa Diana

Inalta Curte de Justitie britanica va reanaliza cazul mortii printesei Diana, dupa ce fiii acesteia au pledat pentru o investigatie "deschisa, cinstita si rapida".

Zvonurile ca moartea  printesei Diana nu a fost un simplu accident au fost alimentate de multimilionarul egiptean Mohammed al-Fayed, tatal lui Dodi, presupusul amant al Dianei care a murit impreuna cu printesa.

Al-Fayed sustine ca moartea celor doi a fost "ordonata" de familia regala britanica, a carei reputatie fusese afectata de intens mediatizatele aventuri amoroase ale Dianei. Magnatul a mai cerut ca sentinta finala sa fie luata de un "juriu al poporului". Al-Fayed se bazeaza pe un recent sondaj al BBC, care releva ca o treime dintre britanici inca cred ca Diana a fost ucisa.

Datorita interesului sporit manifestat de public, judecatorul cazului a hotarat ca ancheta sa fie una deschisa.

Atat autoritatile engleze cat si cele franceze au sustinut pe tot parcursul anchetei ca moartea printesei si a lui Dodi al-Fayed a fost un simplu accident de masina. Varianta "oficiala" a fost confirmata si de testele de sange ale soferului masinii in care se aflau cei doi, care demonstreaza ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice.  "Vocile" care sustin ca moartea Dianei a fost una provocata sustin insa ca aceste teste au fost trucate.

Diana, de 36 ani si iubitul ei Dodi al-Fayed, de 42 de ani, si-au pierdut viata la 31 august 1997, in tunelul Alma din Paris dupa ce automobilul in care se aflau s-a izbit puternic de un pilon al tunelului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: