Zeci de mii de bugetari, în pericol să nu își primească salariile! Este avertismentul premierului desemnat, Ludovic Orban, care a afirmat joi, că învestirea Guvernului trebuie făcută urgent pentru a fi adoptată rectificarea bugetară, anunță digi24.ro. 

Potrivit lui Ludovic Orban, în cazul în care rectificarea bugetară nu va avea loc, administrațiile locale sunt în pericolul de a nu mai putea achita salariile sau indemnizațiile persoanelor cu handicap.

Premierul desemnat a cerut parlamentarilor să „nu dea curs boicotului pus la cale de oameni disperați care vor să își acopere urmele furăciunilor”, declarația fiind făcută în momentul depunerii , la Parlament ,a listei cu miniștri și a programului de guvernare.
„În momentul de față sunt instituții și autorități care nu au bani pentru a încheia anul. Există riscul să nu se poată plăti salarii, indemnizații ale persoanelor cu dizabilități, riscuri că autoritățiile locale să nu mai poată plăti căldura și lumina în școli. E nevoie de o rectificare care să asigure banii necesari”, a declarat Ludovic Orban.