Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucian Bute și Eleider Alvarez au trecut cu bine de proba cântarului
Lucian Bute și Eleider Alvarez au trecut cu bine de proba cântarului

Lucian Bute și Eleider Alvarez au trecut cu bine de proba cântarului

Lucian Bute și pugilistul columbian Eleider Alvarez au trecut fără probleme proba cântarului la Quebec City, înaintea meciului programat vineri la Centre Videotron din același oraș canadian, eliminatoriu pentru centura mondială WBC la categoria semigrea.

Dacă Bute a avut 173,6 livre (78,74 kg), Alvarez a cântărit 174,6 livre (79,19 kg), în condițiile în care limita categoriei semigrea la WBC este 175 livre (79,38 kg). Potrivit presei canadiene, este de așteptat ca la ora meciului columbianul să ajungă la o greutate de 86 kg, cu ceva mai mult de două kilograme față de cât va avea Bute.

''Mă simt calm și încrezător. E timpul de a face toate sacrificiile pentru o evoluție bună. Dacă voi da drumul la brațe, voi face un meci excelent. Mi-ar plăcea să obțin o victorie convingătoare, care să nu lase loc de îndoială'', a afirmat Bute după cântarul oficial, conform Agerpres. 

Bute a fost contrat de antrenorul adversarului său, Marc Ramsay, care a apreciat că ''de fiecare dată când Lucian a întâlnit un boxer de calibrul A nu s-a ridicat la acest nivel, fie că el a fost Carl Froch sau Jean Pascal (a pierdut ambele meciuri, n. red.). Legat de Badou Jack (Bute a făcut meci egal, n. red.), este un boxer bun, dar nu are nimic special. În cazul lui James DeGale, el este mai bun decât o demonstrează de când a trecut la profesioniști''. 

Câștigătorul meciului dintre Lucian Bute (va împlini 37 de ani pe 28 februarie), care are 32 de victorii (25 KO), 3 înfrângeri și un meci egal la profesioniști, și Alvarez (32 ani), al cărui palmares cuprinde 21 de victorii din tot atâtea meciuri (10 KO), va boxa pentru titlul de campion mondial WBC al semigreilor cu canadianul Adonis Stevenson.

Lucian Bute și-a arătat dezamăgirea pe Facebook pentru faptul că meciul său nu va fi transmis de nicio televiziune din România: ''Cu profundă dezamăgire vă confirm că meciul meu nu a fost preluat de nicio televiziune din #Romania. Am primit enorm de multe mesaje de la cei peste 700 de mii ce urmăriți această pagină în care sunt întrebat unde se vede meciul meu cu Alvarez pentru Centura #WBC silver și am sperat până în ultima zi că am să pot anunța cine televizează in țară, dar nu a fost să fie. Vă asigur că nu prețul drepturilor a stat la baza deciziei televiziunilor de a nu transmite meciul meu. Oricum energia voastră, a românilor este cu mine și vă simt mereu aproape! Voi urca în ring în jur de 5,30 dimineața sâmbătă!''

În aceeași gală, la categoria supermijlocie, va boxa și americanul de origine română Dario Bredicean (11 victorii din tot atâtea meciuri), contra mexicanului Alejandro Torres (9 victorii, un eșec, două egaluri).