Evenimentul Zilei > Actualitate > BUTE RĂMÂNE CAMPION MONDIAL!
BUTE RĂMÂNE CAMPION MONDIAL!

BUTE RĂMÂNE CAMPION MONDIAL!

Pugilistul român Lucian Bute nu le-a oferit celor 14.000 de spectatori prezenţi în această dimineaţă la ora 5:00, ora României, la"Bell Centre" din Montreal decât 7 minute şi 22 de secunde de box! Bute a terminat rapid meciul cu vorbăreţul Edison Miranda, pe care l-a trimis la podea cu un upercut puternic.

Lucian Bute îşi păstrează astfel titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, titlu pe care şi l-a pus la bătaie, în meciul cu Edison Miranda, pentru a cincea oară.
"Am muncit foarte mult ca să ajung aici. Sunt fericit. Nu mă tem de nimeni, îmi respect adversarii şi sunt gata să mă bat din nou", a spus, pentru HBO, Lucian Bute.
Bute le-a creat probleme celor de la HBO
După aproape două luni de pregătire petrecute în Florida, Bute spune înaintea meciului că se află în cea mai bună formă a sa. Românul a declarat că nu îi dă nicio şansă columbianului Miranda, cel care s-a luptat, în premieră, pentru un titlu mondial la categoria supermijlocie.
Victoria rapidă a lui Bute le-a dat peste cap programul celor de la HBO, care au transmis pentru a doua oară un meci al lui Bute. Americanii, cale luaseră totuşi în calcul un succes în primele runde, s-au descurcat în cele din urmă!
Vreau să fac o bătălie impecabilă
"Sunt în cea mai bună formă a vieţii mele. M-am antrenat aşa cum n-am mai făcut-o niciodată pentru că îl respect pe Bute. De obicei, în timpul unui cantonament, duc doua lupte: una este antrenamentul în sine, a doua luptă fiind cea împotriva greutăţii mele. De această dată m-am antrenat tocmai pentru a nu trebui să mă lupt cu greutatea mea. Nu mă tem de forţa loviturilor sale. De fapt, dacă el reuşeşte să treacă de runda a şasea, eu îmi voi pune mâinile la spate şi îl voi lăsa să mă lovească. Îl voi face KO înainte de runda a şasea", declara, înainte de meci, Edison Miranda. Columbianul s-a făcut însă de râs, nereuşind în cele 7 minute şi 22 de secunde cât a stat în ring alături de Bute să-i pună acestuia probleme.
Lennox Lewis: "Bute m-a impresionat în această seară! Creşte de la meci la meci şi sunt convins că încă nu am văzut cel mai bun box al său"

Bute nu s-a hazardat în declaraţii înaintea confruntării. Românul a spus doar că "nimic nu a fost trecut cu vederea,. Am analizat fiecare aspect al acestui meci. Vreau să fac o bătălie impecabilă pentru toţi fanii mei", a spus Bute.
Ignorat de ceilalţi campioni
Deşi e campion în varianta IBF, românul Lucian Bute e în continuare ignorat de ceilalţi supercampioni de la categoria supermijlocie. Britanicul Carl "The Cobra" Froch, campionul mondial în versiunea WBC, americanul Andre "S.O.G." Ward, deţinătorul centurii WBA şi neamţul Robert Stieglitz, campionul WBO, nu îl bagă în seamă pe român. Turneul "Super Six", la care, cu excepţia lui Bute, participă cei mai tari supermijlocii din lume, continuă. Săptămâna viitoare, Froch se bate cu danezul Mikkel Kessler, supranumit "Viking Warrior", fostul campion mondial în versiunile WBC şi WBA. Carl Froch are deja programatăşi următoare luptă, în august, atunci când "Cobra" îşi va încrucişa mănuşile cu germanul de origine armeană Arthur Abraham, alias "King Arthur", fostul deţinător al centurii IBF la categoria mijlocie.
Meciul a fost transmis în România prin intermediul Radio România Actualităţi.
Lucian Bute
Data şi locul naşterii: 28.02.1980 / Galaţi, România
Debut la profesionişti: 22.11.2003 vs. Robert Muhammad
Palmares: 26 de meciuri: 26 victorii (21 prin KO)
Campion mondial IBF la categoria supermijlocie

Edison Miranda
Data şi locul naşterii: 7.01.1981 / Buenaventura, Colombia
Debut la profesionişti: 16.03.2001 vs. Jose Chiquillo
Palmares: 38 de meciuri: 33 victorii (29 prin KO) – 5 înfrângeri (3 prin KO)
Fost campion IBF, WBO şi WBO NABO, în versiunea Latino, la categoria mijlocie

BUTE vs. MIRANDA
A început meciul!
– După primele două reprize, Bute e în uşor avantaj
– Miranda încearcă să se apropie de Bute, dar fără succes
– Bute îl ţine la distanţă pe columbian, lovind mai ales la corp
REPRIZA A 3- A
min. 1:22, BUTE ÎL FACE KO PE MIRANDA!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.