Lucescu, cu titlul pe masă în Ucraina

Lucescu, cu titlul pe masă în Ucraina

Mircea Lucescu are astăzi ocazia să-şi îmbogăţească impresionantul palmares cu cel de-al şaptelea titlu din cariera de antrenor, după cele obţinute cu Dinamo, Rapid, Galatasaray, Beşiktaş (câte unul) şi Şahtior (două).

În ultima etapă de campionat din Ucraina, echipa lui „Il Luce“ joacă în această după-amiază cu titlul pe masă, în meciul de pe teren propriu cu „satelitul“ Metalurg Doneţk. Adversara „minerilor“ din campionat, Dinamo Kiev, dispută, de la aceeaşi oră, partida cu Metalist Harkov, în deplasare. Ar face eventul

În clasament, Şahtior, unde evoluează internaţionalul Răzvan Raţ (titularul postului de fundaş stânga în reprezentativa României), are un total de 71 de puncte, cu unul în plus faţă de Dinamo Kiev. Pentru a fi sigură de titlu, formaţia patronată de miliardarul Rinat Ahmetov trebuie să învingă în runda finală. În acest sezon, Şahtior a dominat autoritar campionatul. În urmă cu câteva zile, băieţii lui Lucescu au luat Cupa Ucrainei, după ce şi-au răpus în finală marea rivală din Kiev.

Lucescu era ieri liniştit. „Ce, mai am 25-30 de ani, să am emoţii? O stare de tensiune există. Este normal aşa ceva. Trebuie să intrăm pe teren şi să-i mâncăm pe cei de la Metalurg! Nu vreau să petrec înaintea meciului, fiindcă nu este de bun augur. Să aşteptăm meciul, victoria, după care vom sărbători“, ne-a declarat ieri „magul“ din Doneţk, plătit de Ahmetov cu trei milioane de euro pe sezon. Jocul cu Metalurg va fi ultimul disputat de Raţ în tricoul portocaliu. După turneul final al Campionatului European, apărătorul speră să-şi găsească o echipă în vestul Europei. Raţ are oferte de la formaţii din Germania şi din Anglia, dar aşteaptă Europenele pentru a obţine un contract mai bun. Televizor pentru copii bolnavi de leucemie Înaintea confruntării care-i poate aduce un nou titlu de campion, antrenorul român a vizitat un spital în care sunt internaţi copii bolnavi de leucemie.   „Am câştigat un turneu în Spania şi am decis ca premiul care ne-a revenit de pe urma respectivei performanţe să-l donăm unui spital. Le-am făcut cadouri micuţilor. Le-am luat un televizor… Am încercat să le facem viaţa mai uşoară. Situaţia acelor copii este oricum una deosebit de grea!“, a precizat ieri Lucescu, căruia micuţii i-au cerut insistent autografe şi l-au rugat să aducă titlul pentru Şahtior.

Ne puteți urmări și pe Google News