Lucescu, amator de borş ucrainean şi paste

Lucescu, amator de borş ucrainean şi paste

Antrenorul Şahtiorului veghează şi dieta jucătorilor săi, cărora le interzice să consume carne de porc şi preparate cu conservanţi.

Mircea Lucescu nu este numai un foarte bun antrenor, ci şi un excelent nutriţionist. Cel mai titrat tehnician român al momentului se implică în toate problemele de zi cu zi ale echipei sale, Şahtior Doneţk. 7.000 de calorii pe zi pentru „mineri”

Dincolo de pregătirile de rutină şi de cantonamentele lungi, „Il Luce” pune mare preţ pe dieta jucătorilor. Nu acceptă niciun rabat de la regulile stabilite în meniu, controlând alimentele şi felul cum se prepară acestea împreună cu bucătarul-şef Viaceslav Volkov. „Cumpărăm produse proaspete, doar pentru ziua în curs, ca să nu mai rămână nimic peste noapte. Jucătorii au nevoie zilnic de aproximativ 7.000 de calorii. Gătim mâncare tradiţională, de casă, în meniu avem frecvent piure de cartofi sau cartofi copţi”, a dezvăluit Volkov pentru publicaţia „Komsomolskaia Pravda”. Cultul salatei   Lucescu le-a interzis „minerilor” să mănânce şi să bea produse care conţin conservanţi. În caz de abatere de la regulamentul intern, fotbalistul primeşte amenzi de până la 10.000 de euro! „Lui Mircea Lucescu şi jucătorilor săi le place la nebunie borşul ucrainean. Mai consumă paste şi aripioare de pui. Cei mai flămânzi sunt brazilienii. Sunt înnebuniţi după omletă. Jucătorii n-au voie să mănânce chipsuri sau să bea sucuri acidulate”, a mai spus bucătarul-şef pentru ziarul amintit.

La restaurantul de la baza „Kirşa”, gustarea devenită tradiţională pentru jucătorii Şahtiorului este salata „Olivie”, compusă din cartofi, morcovi, ouă, cârnat fiert, castraveţi marinaţi, patrunjel şi maioneză. „Jucătorii nu au voie să mănânce nici carne de porc. În schimb, mănâncă fructe la discreţie, cum ar fi banane, piersici, struguri”, precizează Viaceslav Volkov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jucătorii beau doar un singur tip de apă minerală, după ce a fost analizată în laboratorul propriu! Programul de masă la Şahtiorul e următorul: micul dejun - între 9.00 şi 10.00; prânzul - între 13.00 şi 14.00; cina între 19.00 şi 20.00.