Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură pentru Smiley, la început de an! Fiscul l-a SOMAT. Și lăutarii sunt vizați
Lovitură pentru Smiley, la început de an! Fiscul l-a SOMAT. Și lăutarii sunt vizați

Lovitură pentru Smiley, la început de an! Fiscul l-a SOMAT. Și lăutarii sunt vizați

Un document publicat de jurnalistul Rareș Bogdan arată că direcțiile județene ale ANAF au ieșit la vânătoare de lăutari și fotografi de la nunți. Mai mult, Fiscul l-a prins pe Smiley cu datorii consistente către stat, la început de an.

Jurnalistul a publicat pe contul său de Facebook un document care arată că ANAF Argeș s-a deplasat la domiciului unui proaspăt mire, de la care au aflat cât a plătit pentru „cort, mese, scaune, veselă, bucătar, ospătar și mâncare” luate de la „domnul Fane din Călinești”

Astfel, documentul „Informare privind acțiunea desfățurată în vederea identificării contribuabililor ce desfășoară activități în cadrul evenimentelor prilejuite de celebrarea căsătoriei civile sau religioase” a fost adresat vicepreședintelui ANAF Șerban Andrei Nistor de către „șef administrație adjunct” Inspecție Fiscală Argeș în data de 8 ianuarie 2019.

În document, ANAF Argeș informează faptul că a desfășurat verificări la persoanele fizice autorizate, unde a observat că Andrei Maria Tiberiu – Smiley are de plătit 168.000 lei, ca urmare a depășirii plafon TVA și a neînregistrării tuturor veniturilor realizate.

„Pornind de la acest fenomen, AIF Argeș a extins aria de verificare și asupra contribuabililor persoane fizice, analizând pentru început numai numărul de contribuabili înregistrați/autorizați la nivelul AJFP Argeș, unde există înregistrați număr de 109 persoane autorizate în domeniu interpretare artistică. S-a continuat verificarea prin întocmirea de adrese către primăriile principale din județul Argeș (orașe mari), prin care s-a solicitat numărul căsătoriilor încheiate în perioada 2013-2017”, se arată în informarea trimisă la centru.