„Dispune confiscarea de la inculpatul  Mihai Dumitru Dăluţă, în vederea distrugerii, a următoarelor bunuri, aflate în prezent la dispoziţia Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ: a) cantitatea de 60,40 grame cannabis; b) cantitatea de 429,70 grame rezină de cannabis; c) cantitatea de 1.330 comprimate de culoare verde, ce au inscripţionate pe una dintre feţe o cruce iar pe cealaltă logo- ul «Boom», ce conţin ca substanţă activa 3,4 – methylenedioxymetamfetamine (MDMA)”, conform Tribunalului Neamţ. Bărbatul mai este dator statului cu suma de 4.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. La inculpare procurorii l-au acuzat de mai multe infracţiuni, trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decît cele prevăzute de actele normative în vigoare, fără a deţine autorizaţie. El a fost filat un timp şi anchetatorii au acţionat pe 27 martie, la scurt timp după ce tînărul care locuieşte în anexa Văleni s-a întors dintr-o călătorie „de lucru“ din Anglia. Suspectul a fost „vizitat“ acasă de forţele de ordine, care au efectuat şi o percheziţie. „În urma percheziţiei efectuate la domiciliul bărbatului, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, peste 1.300 de comprimate de culoare verde, 500 de grame de substanţă cu aspect de rezină de cannabis, 50 de grame de substanţă cu aspect de cannabis, 100 de grame de substanţă susceptibil a avea efecte psihoactive şi 10 grame de substanţă activă pentru prepararea substanţelor psihoactive“, conform IPJ Neamţ.

Anchetatorii au mai ridicat un cântar electronic şi două telefoane mobile. Cercetările au stabilit că tînărul ar fi procurat drogurile din Anglia şi le-a introdus în ţară, marfa ilicită fiind atît pentru consum propriu, cât şi pentru comercializarea către diferite persoane. Stupefiantele erau trimise din Anglia, la Piatra Neamţ, cu ajutorul unor firme de curierat, iar suspectul venea acasă cu avionul şi ajungea la timp ca să ridice drogurile pe care şi le expedia. Cea mai mare parte din marfa ilicită, preponderent pastile de ecstasy, dar şi haşiş, le vindea unor consumatori aleşi pe sprînceană, care făceau parte dintr-un cerc foarte restrîns, doar persoane de încredere. Numai că, la începutul acestui an, a făcut o tranzacţie care a dus la sfârşitul „carierei“. A vândut circa un kilogram de cannabis către un alt dealer din Piatra Neamţ, în prezent arestat în alt dosar penal pentru fapte similare în cauza numită generic „Dosarul florarilor“.

Mergând pe fir, oamenii legii au ajuns şi la el, iar după audieri a fost reţinut şi mai apoi arestat. Inculpatul era foarte atent la ce se întîmplă pe piaţa drogurilor din Neamţ şi studia pe internet toate site-urile de ştiri, urmărind articolele care aveau informaţii pe acest subiect, scrie monitorulneamt.ro.