Evenimentul Zilei > Social > Lovitură pentru Mihai Șora. CNSAS a făcut anunțul privind colaborarea cu Securitatea
Lovitură pentru Mihai Șora. CNSAS a făcut anunțul privind colaborarea cu Securitatea

Lovitură pentru Mihai Șora. CNSAS a făcut anunțul privind colaborarea cu Securitatea

Spotul de publicitate realizat de un cunoscut magazin online a creat multă forfotă în spațiul public, motiv pentru care CNSAS s-a sesizat din nou.

Mihai Șora s-a poziționat ca un luptător al rezistenței anticomuniste în spotul de campanie rulat pe cele mai importante posturi de televiziune. Astfel, filozoful se confruntă cu un val uriaș de ostilități, care doresc demascarea sa.

În acest context, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a început procedura de verificare a lui Mihai Șora, membru al Academiei Române. Până acum, multe voci au clamat faptul că Șora nu a fost un dizident comunist, ci un fost membru al Partidului Comunist Francez, iar mai apoi, când a revenit în România, a lucrat la Ministerul de Externe condus de către Ana Pauker, potrivit bugetul.ro.

Mihai Șora, „obligat” să servească regimul comunist

Fiul cunoscutului filozof, Tom Șora, a recunoscut că Mihai Șora a făcut parte dintre comuniștii Rezistenței Franceze. Mai mult, el a spsu că tatăl său a fost de fapt obligat să lucreze cu ministerul la cârma căruia a fost Ana Pauker.

În vârstă de 103 ani, Mihai Șora este membru de onoare al Academiei Române din octombrie 2012. După Revoluție, a fost ministru al Învățământului în primul guvern democratic provizoriu, condus de către Petre Roman, la propunerea lui Andrei Pleșu.