Dâncu a confirmat la SIIJ prezența Laurei Kovesi la petrecerile private de la K2 sau T14: „În situația organizării unor întâlniri private, doamna Kovesi era singurul magistrat prezent, iar această situație se datora apropierii pe care dumneaei o avea, în special față de domnul Florian Coldea. „Am cunoscut-o pe Kovesi că urmare a prezenței mele la diverse festivități, mai mult sau mai puțîn oficiale sau private, organizate de SRI”.

În dosarul aflat la SIIJ,  Kovesi este inculpata pentru luare de mită, abuz în servciu și mărturie mincinoasă. 

 

 

„Am cunoscut-o pe doamna procuror Kovesi Laura Codruța ca urmare a prezenței mele la diverse festivități, mai mult sau mai puțîn oficiale sau private, organizate de Serviciul Român de Informații. Eu am o relație de prietenie veche cu domnul George Maior și, în virtutea acestei relații și a funcției pe care domnia să a ocupat-o la un moment dat, am participat la mai multe festivități de genul celor menționate anterior. La astfel de festivități era prezența și doamna procuror Kovesi Laura Codruța, cum de altfel era prezent și domnul Ghiță Sebastian Aurelian. Festivitățile organizate de Serviciul Român de Informații erau ocazionate fie de sărbătorirea unor evenimente publice și naționale, fie de sărbătorirea unor zile de naștere sau a unor sărbători religioase, iar cu aceste prilejuri caracterul festivităților nu era tocmai oficial.

 

La aceste festivități participau mai multe persoane și, din câte țîn minte, erau invitați și șefi de partide, șefi ai instituțiilor importante din stat, respectiv Parlament, Guvern, precum și alte personalități ale vieții publice în general. Existau astfel de întâlniri organizate la vilele de protocol ale Serviciului Român de Informații, respectiv vilele K2 și/sau T14.

Menționez că în situația organizării unor festivități oficiale, personal am remarcat printre invitați și alți reprezentanți ai magistraturii și mă refer aici la doamna Alina Bica, care la vremea aceea conducea DIICOT-ul, precum și alți magistrați despre care cred că erau militari penntru că erau îmbrăcăți în uniformă.

În situația organizării unor întâlniri private, doamna Kovesi Laura Codruța era singurul magistrat prezent, iar această situație se datora apropierii pe care dumneaei o avea, în special față de domnul Florian Coldea, că reprezentat al Serviciului Român de Informații”, declară fostul vicepremier Vasile Dâncu, scrie luju.ro.