Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură grea pentru USR. Nicușor Dan i-a trădat pe toți. „Ne-a comunicat acest lucru”
Lovitură grea pentru USR. Nicușor Dan i-a trădat pe toți. „Ne-a comunicat acest lucru”

Lovitură grea pentru USR. Nicușor Dan i-a trădat pe toți. „Ne-a comunicat acest lucru”

Nicușor Dan ar putea candida la Primăria Capitalei din partea unui nou partid, UFL – Uniunea Forțelor Locale, în cazul în care nu va fi susținut de Alianța USR – PLUS. Surse politice susțin că în vara lui 2019, acest partid a fost înființat, la Tribunalul București, de trei persoane, Nicoleta Teodorescu, Elena Victorița Enescu și Alina Dimache și i-ar fi fost pus la dispoziție lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan a recunoscut că are un nou partid în ședința Biroului Municipal al USR București, când i s-a cerut să răspundă la o întrebare pe această temă. Informația a fost confirmată de președintele organizației USR București, Claudiu Năsui pentru Evenimentul Zilei.

„Nicușor Dan ne-a comunicat acest lucru în ședința biroului municipal și nu avem motive să credem că lucrurile stau altfel. În competiția internă, cu PLUS, USR București îl susține pe Nicușor Dan, iar în ce privește Primăria Capitalei, îl vom susține pe candidatul ce va fi declarat câștigător în competiția internă. Indiferent că mai apar unul, două sau chiar șapte partide, important este ca la alegerile locale să avem un candidat al Alianței pentru că dacă vor candida și Nicușor Dan și Vlad Voiculescu atunci toată lumea va avea de pierdut”, a precizat deputatul Claudiu Năsui în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei.

Despre înființarea noului partid, a comentat și deputatul USR Tudor Pop, membru al Biroului Municipal. Într-o postare pe un grup intern al organizației București el a postat un mesaj în care își arăta nemulțumirea față de demersul lui Nicușor Dan.

„Am aflat aseară că Nicușor are un partid de rezervă, Uniunea Forțelor Locale, înființat în urmă cu șase luni. Nu la inițiativa lui Nicușor, care a fost ușor fâstâcit cand a fost întrebat. Deci discutăm despre un candidat independent, o parte din colegi clamează că ei sunt loiali USR si îl susțin pe Nicusor Dan, dar în tot acest timp se coace un proiect politic separat. Făra comentarii”, a postat Tudor Pop.

Deputatul Tudor Pop a confirmat pentru Evenimentul Zilei, postarea din grupul intern și a precizat că nu este normal ca Nicușor Dan, susținut de USR București, să-și înființeze propriul partid și, totodată, să solicite sprijinul USR pentru a candida ca independent la Primăria Capitalei. „Nu e în regulă ca un candidat susținut de USR să construiască în paralel un alt vehicul politic. Trebuie să fim onești unii cu alții. Ori mergem împreună – și îl reinvit pe Nicușor Dan în USR – ori separat. Și pe cal și pe jos nu se poate”, a precizat Tudor Pop pentru Evenimentul Zilei.

În această perioadă, USR și PLUS urmează să stabilească cum va fi desemnat candidatul comun al Alianței pentru Primăria Capitalei, dintre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. Cel dintâi dorește să candideze ca independent și este susținut de USR, refuzând să revină în partid. Cel de-al doilea, Vlad Voiculescu, este candidatul PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș.

Desemnarea candidatului unic va fi destul de dificil de realizat, având în vedere că Nicușor Dan nu dorește ca acesta să fie desemnat prin vot intern ci prin negocieri, în vreme ce Vlad Voiculescu se declară în favoarea scrutinului intern.