Franco Calu a fost arestat în Nicaragua, după ce a încercat să se ascundă acolo fugind din România pentru a scăpa de închisoarea.

Acesta este acuzat de tentativă de omor, dar a deschis un proces în care a solicitat înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu arestul la domiciliu.

Judecătorii nu înduplecați de argumentele aduse de interlop și au decis în consecință: ”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul-inculpat Pascu Francisco Gabriel împotriva încheierii din data de 24.03.2020 pronunţate de Tribunalul Bucureşti,  scrie Spynews.

În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Definitivă”.


O altă problemă de natură penală cu care se confruntă Franco este legată de Dragos, un bărbat din Capitală care i-a căzut drept victimă temutului interlop.

Acesta este judecat pentru privare de libertate în dosarul lui Mario Iorgulescu, Dragoș fiind cel care l-ar fi împrumutat pe băiatul lui Gino cu suma de 3000 pentru a-și închiria un apartament, dar pe care ulterior a refuzat să o mai restituie.

Dragoș a încasat o bătaie soră cu moartea de la membrii clanului Calu și a declarat în faţa anchetatorilor că întregul scandal pornise de la un împrumutul sus menționat.