Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură pentru DNA. Un fost ministru a scăpat de controlul judiciar
Lovitură pentru DNA. Un fost ministru a scăpat de controlul judiciar

Lovitură pentru DNA. Un fost ministru a scăpat de controlul judiciar

Un fost ministru va scăpa de controlul judiciar, după ce instanța supremă a decis revocarea măsurii preventive în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta.

Decizia în cazul lui Darius Vâlcov este definitivă. Magistrații au dispus, în 4 aprilie, revocarea controlului judiciar atât pentru fostul ministru de Finanţe, cât şi pentru fostul primar al municipiului Slatina Minel Prina, Lucian Şuşală, Bogdan Timofte şi Cristian Tomescu.

Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a hotărât definit revocarea măsurii controlului judiciar în cazul celor cinci inculpaţi, scrie News.ro. Astfel, prin decizia instanței fostul ministru Darius Vâlcov şi ceilalţi inculpaţi nu mai au interdicţie de a părăsi ţara şi nici nu mai trebuie să meargă săptămânal la poliţie, obligaţii ce erau stabilite prin controlul judiciar.

Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie 2015 până în 2 aprilie 2015, când a fost arestat preventiv. În 23 iunie 2015, Darius Vâlcov a fost eliberat din arest, iar de atunci era sub control judiciar. În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: