Evenimentul Zilei > International > LOVITURĂ directă pentru COREEA DE NORD. Americanii îl ATACĂ dur pe Kim Jong-Un. Vestea care SCHIMBĂ TOT!
LOVITURĂ directă pentru COREEA DE NORD. Americanii îl ATACĂ dur pe Kim Jong-Un. Vestea care SCHIMBĂ TOT!

LOVITURĂ directă pentru COREEA DE NORD. Americanii îl ATACĂ dur pe Kim Jong-Un. Vestea care SCHIMBĂ TOT!

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii, Samantha Power, a declarat că proiectul de rezoluție care privește Coreea de Nord pe care SUA îl vor prezenta la ONU este ”mai dur și mai complet” decât precedentele texte, sancționând Phenianul.

Potrivit Agerpres, documentul, care ar urma să fie prezentat joi celor 14 țări membre ale Consiliului de Securitate, aplică o ”presiune” asupra mai multor ”puncte”. Potrivit sursei citate aceasta este o replică la testele nucleare și balistice ale nord-coreenilor.

”Mesajul este că nord-coreeni trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor”, afirmă Samantha Power.

”Sunt îndeplinite condițiile pentru un răspuns puternic și consensual al Consiliului de Securitate și adoptarea unei rezoluții care să prevadă sancțiuni de o amploare fără precedent pentru a pune capăt acțiunilor iresponsabile ale regimului nord-coreean”, mai declară și Francois Delattre, omologul ei francez.

Totodată, reprezentantul japonez se arată încântat de idea redactării unui astfel de text. Mohohide Yoshikawa speră ca ”textul să fie acceptat de toți membrii Consiliului de Securitate”.

Asigurările adoptării rezoluției vine și din partea ambasadorului venezuelean, Rafael Ramirez, care deține președinția Consiliului în luna februarie. El subliniază că textul va fi adoptat la ”sfârșitul acestei săptămâni”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: