Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură devastatoare pentru hoții de buzunare din întreaga lume! Un român a inventat PORTOFELUL care nu poate fi furat
Lovitură devastatoare pentru hoții de buzunare din întreaga lume! Un român a inventat PORTOFELUL care nu poate fi furat

Lovitură devastatoare pentru hoții de buzunare din întreaga lume! Un român a inventat PORTOFELUL care nu poate fi furat

Un român este inventatorul portofelului inteligent, dotat cu sistem antifurt. Viorel Crețu a povestit pentru ziare.com că ideea i-a venit după ce soția sa a fost, anul trecut, în februarie, victima unui furt.

” I-a fost furat portofelul în Alicante (Spania – n.red.), iar procesul de recuperare a cardurilor şi a datelor a fost foarte dureros. 2 luni fără asigurare de sănătate şi card de identitate în ţară străină – e o experienţă oricum, dar numai plăcută nu. (…)

Portofelul este realizat din piele de cea mai înalta calitate şi sistemul de protecţie RFID. Vine în 36 de combinaţii de culori şi poate cumpărat atât în varianta cu Bluetooth/GPS, cât şi în varianta normală. Conceptul presupune combinaţia între suportul pentru carduri şi cel pentru bancnote, precum şi detaşarea celor două în componente separate care pot fi utilizate individual. De exemplu, dacă o persoană doreşte să meargă în parc sau la plajă, poate lua doar modulul pentru bancnote care include un buzunar pentru monede, unul pentru un card şi clipperul din mijloc pentru bancnote.

Sistemul are trei componente principale:

– Bluetooth- GPS- O baterie cu posibilitate de încărcare wireless

Conexiunea între telefon şi sistem se va face prin componentă de Bluetooth în 99% din cazuri pentru că utilizatorul va primi notificări în următoarele situaţii:

– Utilizatorul pleacă şi lasă portofelul în urmă- Dacă cineva încearcă să sustragă portofelul- Dacă portofelul este scăpat din buzunar- Dacă bateria portofelului este pe sfârşite

De asemenea se poate sună portofelul prin intermediul telefonului, şi telefonul prin intermediul portofelului prin dublă atingere a portofelului.

În cazul în care utilizatorul pierde portofelul, acesta va trimite un semnal GPS prin satelit către aplicaţia de pe telefon. Aplicaţia va localiza portofelul, urmând că utilizatorul să îşi poată recupera portofelul în condiţii cât de cât sigure. Suntem conştienţi că există o posibilitate că bancnotele să nu mai fie găsite. Dar încercăm să oferim totuşi o şansă utilizatorului de a elimina partea de recuperare a actelor, sau a cardurilor bancare”, a explicat inventatorul român pentru ziare.com.