Modul de operare al tâlharilor este unul extrem de simplu, dar eficient. Și, chiar dacă autoritățile au desfășurat mai multe campanii de informare, nemții, în special cei mai în vârstă, continuă să cadă în plasă.

Ultima victimă, o femeie de 79 de ani, a fost păcălită în același fel. Hoții au sunat-o pe aceasta și s-au dat drept polițiști. Mesajul a fost simplu: un grup de hoți români care acționa în zonă a fost prins, dar mai sunt câțiva liberi. După lansarea avertismentului, sfatul falșilor polițiști era ca bătrâna să își ia toate bunurile și să le ascundă într-un container plasat într-un cimitir din estul orașului.

Femeia de 79 de ani s-a conformat și, pe parcursul a patru transporturi, a reușit să depoziteze în container lingouri de aur, monede din același metal prețios, dar și bijuterii, toate în valoare de peste un milion de euro.

În acest moment, adevărații polițiști nu au prea multe date despre infractori și tocmai de aceea s-a lansat un apel către locuitorii din zonă să contribuie cu orice element în desfășurarea anchetei.