Evenimentul Zilei > International > Loteria de Crăciun: 15.304 de câştigători, 4 milioane de euro premiul întâi
Loteria de Crăciun: 15.304 de câştigători, 4 milioane de euro premiul întâi

Loteria de Crăciun: 15.304 de câştigători, 4 milioane de euro premiul întâi

Şi anul acesta a fost o nebunie după EL GORDO, istorica loterie de Crăciun trăită de toată ţara ca o sărbătoare naţională. Toate televiziunile au transmis în direct extragerea, presa a acordat primele pagini doar câştigătorilor şi poveştilor lor. A fost o adevărată sărbătoare a bucuriei. Spania a devenit paralizată pe tot parcursul show-ului care a bucurat mii de oameni înainte de Crăciun.

Toate televiziunile au transmis în direct ceremonia extragerii de către elevi ai colegiului laic care cântă numerele şi valoarea câştigului respectiv. Cu totul, au fost consemnate 15.304 premii, cu o valoare totală de 2,3 miliarde de euro.

Pentru a urmări extragerea, toată Spania se blochează şi rămâne lipită de televizoare. Premiul cel mai mare a fost de 4 milioane. Biletele  s-au vândut peste tot în Spania, la Lugo, Malaga, Jaca, Baeza, Santander, Cadice, Madrid. Site-urile jurnalelor sunt pline de poveştile câştigătorilor fericiţi, dar şi ale copiilor care cu bilele extrase fac să vibreze o ţară întreagă, notează elboletin.com