Evenimentul Zilei > Economie > LOTERIA bonurilor se schimbă: Premiile trebuie să crească
LOTERIA bonurilor se schimbă: Premiile trebuie să crească

LOTERIA bonurilor se schimbă: Premiile trebuie să crească

În luna mai va fi pus la punct un nou mecanism pentru loteria bonurilor, pentru ca cei care participă să aibă câştiguri mai mari, a spus astăzi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la ProTv .

Ar fi posibilă chiar organizarea de sesiuni suplimentare, pentru zonele cu evaziune ridicată, a mai spus Teodorovici. 

„Loteria bonurilor fiscale este o campanie care a produs efecte, şi încă efecte vizibile, dar, cum de obicei nimic nu este perfect, orice astfel de propunere sau iniţiativă poate să sufere modificări. Şi aici vreau să vin cu câteva schimbări pentru că avem astăzi o situaţie destul de, să spunem, neplăcută pentru cei care s-au declarat câştigători. Un fond de premiere de un milion de lei şi deja aproximativ 10.000 de declaraţi câştigători, şi continuă, ceea ce face ca acel câştig să fie unul foarte redus”, apreciază ministrul. 

„Deci clar trebuie să schimbăm această abordare. Cel care câştigă să fie stimulat să participe la o astfel de loterie, să aibă câştiguri mult mai mari. Şi aici vreau să vin cu schimbări de abordare, eventual pe categorii de câştig, astfel încât câştigurile să fie substanţiale pentru cei care participă la o astfel de loterie. Mă gândesc poate la numărul sau seria bonului fiscal.(…) În luna mai va fi definitivat un nou mecanism”, a explicat Teodorovici. 

În mai va avea loc Loteria stabilită prin Ordonanţa 10% 2015, dar există şi o propunere de a fi organizate loterii suplimentare, lunare, pentru zonele cu evaziune ridicată.