Am petrecut două săptămâni în Brazilia cu Elena, fiica mea, cu Andrei, soţul, şi cu tatăl meu. Vacanţa din Bahia, stat în nord-estul Braziliei, pe coasta Atlanticului, a fost cea mai lungă pe care am avut-o în ultimii 12 ani.

Am stat doar în acel loc, la prietena mea pe care am cunoscut-o la New York. Mama ei are o reşedinţă superbă în Trancoso, la sud de Bahia. Ne-am plimbat pe malul mării, am fost şi în junglă, şi la indieni, unde ne-am întâlnit cu Sloth („Leneşul“), un animal foarte iubăreţ.

Cele mai frumoase plaje din lume

Am vizitat jungla şi foarte multe plaje, printre cele mai frumoase din lume. Se ajunge greu la ele, dar când eşti acolo găseşti locuri care nu sunt consumate, tocite de paşii prea multor trecători.

Deşi era iarnă acolo, era la fel de cald ca la noi vara, însă o căldură mult mai uşor de suportat, care a făcut ca zilele de plajă să fie extrem de plăcute şi de confortabile. Mâncarea este senzaţională, iar oamenii – extrem de joviali şi de fericiţi. Chiar dacă pătura socială principală este formată din oameni foarte săraci, se pare că asta nu-i deprimă foarte tare.

„Mai dă-mi o Caipirinhia!“

Inspirată de plajă, mâncare, de toate locurile pe care le văzusem şi de oamenii pe care îi cunoscusem, am scris un cântec în engleză şi în portugheză. Cântecul se numeşte „Mais Uma Caipirinhia“ („Mai dă-mi o Caipirinhia“) şi l-am înregistrat tot acolo, pentru că în casa acestor prieteni am avut un studio mobil de înregistrări. Iar la percuţie am găsit un lăutar pe stradă care bătea la butoi, pe care l-am adus în studioul din casă şi am înregistrat cu el. Această piesă va fi inclusă pe noul meu album care se va intitula „Tzuki“ şi care se va lansa în luna noiembrie.

Loredana promovează Brazilia

Casa aceea este ca şi a noastră, suntem bine-veniţi acolo şi, cu siguranţă, o să ne reîntoarcem. Brazilia este o ţară în care niciodată nu termini de descoperit şi de experimentat. De când m-am întors, am devenit cel mai mare promoter al acestei ţări. Toţi cei care îmi sunt dragi au aflat deja despre Brazilia de la mine şi vor să trăiască această experienţă după spusele mele şi imaginile pe care le-am arătat.

CAZARE

Lori a stat în gazdă

> Noi am stat la mama unei prietene, în Trancoso, la sud de Bahia. În zonă găsiţi numeroase oferte de cazare, la hoteluri, bungalouri sau vile.
> De exemplu, la Vila Gale Marés din Guarajuba, Bahia, o cameră dublă costa aproximativ 140 de dolari pe noapte.

RESTAURANT

Uleiul de palmier, ingredient principal

> Am degustat în fiecare zi specialităţi braziliene delicioase pregătite de bucătăreasa casei. M-a impresionat diversitatea fructelor de-acolo.
> Unul dintre preparatele locale este Acaraje – nişte chifteluţe din fasole prăjite în ulei de palmier. Acestea se servesc alături de sosuri picante.

SFATURI

Obligatoriu de vizitat

> O excursie în Brazilia este o experienţă unică şi îi sfătuiesc pe toţi să viziteze această ţară. Plajele de-acolo sunt incomparabile cu ceea ce am văzut până acum.


LENEŞUL. Loredana şi Elena s-au îndrăgostit de Sloth, „un animal foarte iubăreţ“


ÎN FAMILIE. Vedeta l-a luat în periplul brazilian şi pe tatăl ei