Loredana, mai aproape de Deep Purple

Loredana, mai aproape de Deep Purple

COLABORARE. Cântăreaţa, care va lansa în curând un nou album, a avut câteva săptămâni de „ucenicie” la chitaristul american Joe Lynn Turner.

Loredana Groza va apărea, alături de staruri internaţionale, într-un reality-show în America, realizat de firma producţie de televiziune „No Mistery”, cu biroul la New York, condusă de chitaristul Aleks de Carvalho, colaborator al unor trupe mari ca Aerosmith sau Deep Purple. Artista spune că show-ul presupune întâlniri între artişti din ţări care nu produc staruri internaţionale şi nume mari ale showbizului mondial, cum ar fi Depeche Mode, Rammstein sau Deep Purple. Cântăreţei i-a revenit plăcerea de a-l întâlni, într-un studio de înregistrări, pe Joe Lynn Turner, chitarist şi vocal cunoscut pentru colaborarea sa cu cu Deep Purple şi, în prezent, cu trupa Rainbow.

Invitaţii altor episoade ale acestui reality- show vor fi, spune Loredana, membrii trupei Depeche Mode sau cei ai trupei Rammstein. Show-ul, aflat momentan în producţie, urmează să fie vândut unui post american de televiziune. Într-un interviu acordat ziarului „Evenimentul zilei”, cântăreaţa ne-a dezvăluit câteva dintre surprizele show-ului şi a vorbit despre planurile ei în 2009. EVZ: Lucrezi încă la noul album... Loredana Groza: Încă nu am făcut selecţia finală a cântecelor de pe album. Sunt în „competiţie” în jur de 25 de cântece, dintre care urmează să aleg 10 sau 12. Temele sunt soarele, plăcerea de a dansa, bucuria de a iubi, iar albumul este pentru toţi cei care împărtăşesc aceste sentimente şi care doresc să se exprime prin muzică şi dans. Albumul este pop, dar este mai mult decât atât; este o fuziune între electro, dance şi rock. Aş putea spune că este dorinţa mea de a aduce riffurile de rock din nou pe ringul de dans. Mixul albumului este făcut de Peter Wade, de ţi nă tor de Grammy, cel care a mixat şi produs albume pentru Jennifer Lopez, Mark Anthony, Lindsay Lohan şi mulţi alţii. Piesa „Heaven in Paradise”... ...Este o melodie pe care am compus- o anul trecut în America, pe vremea în care eram la New York. În momentul în care Joe Lynn Turner a auzit piesa şi-a manifestat dorinţa de a o cânta cu mine. Este o compoziţie originală, muzica şi versurile îmi aparţin în totalitate... Se spune că ai filmat un clip pentru această piesă cât ai stat în America. N-am filmat un videoclip, ci am filmat pentru reality-show. Producătorii au imortalizat momentul în care m-am întâlnit cu Joe Lynn Turner pentru prima dată şi, apoi, munca în studio alături de el, felul în care a decurs înregistrarea acestui cântec alături de chitaristul Aleks de Carvalho, care a colaborat şi cu Aerosmith. Am înregistrat piesa în studioul lui şi el este coproducător al acestui cântec, „Heaven”.   Povesteşte-mi despre reality-show. Reality-show-ul reprezintă momentul întâlnirii mele cu acest mare artist, Joe Lynn Turner. Faptul că un muzician provenit dintr-o ţară fostă comunistă a intrat în studio să scrie, să compună şi să înregistreze alături de unul dintre cei mai mari muzicieni, Joe Lynn Turner, fostul solist al trupei Deep Purple, actual solist al trupei rock Rainbow, a reprezentat şi pentru americani o poveste interesantă, pe care au vrut să o imortalizeze pe film.

Ce post de televiziune va difuza show-ul? Dacă televiziunile din România vor fi interesate să-l preia, atunci va fi difuzat şi la noi. Pe lângă această poveste a naşterii unui cântec şi a unui duet cu un superstar din America, acest reality- show are mai multe poveşti, mai multe episoade. Într-unul dintre episoade apar Rammstein şi Rakim. Se pare că următorul episod va fi cu Depeche Mode. A fost ideea lui Aleks de Carvalho, care este producătorul acestui show, pentru că în studioul lui au venit foarte mulţi artişti impor tanţi de-a lungul timpului. S-a gândit să facă aceste duete inedite şi să le imortalizeze pe peliculă. Cu această ocazie am avut întâlnirea cu Joe Lynn Turner şi am descoperit un artist şi un om nemaipomenit.   LA FILMĂRI

Ne puteți urmări și pe Google News

Când realizezi că eşti star?

Ceva inedit la filmări? În dimineaţa în care am ajuns la studio, Antoine Varglas, un celebru fotograf francez, a venit să vadă şi să audă întreaga înregistrare. Tot în acea dimineaţă, la ora 11.00, când toate camerele erau montate, în hol era deschis televizorul care anunţa incidentul de pe râul Hudson. Pe 15 ianuarie, chiar la câţiva metri de noi a avut loc miraculoasa aterizare forţată a unui avion pe râul Hudson.

Un alt lucru interesant, care probabil că o să apară în interviul pe care l-am dat televiziunii americane împreună cu Joe Lynn Turner, este răspunsul la întrebarea „Care este momentul în care ţi-ai dat seama că eşti star?”. Eu am răspuns că a fost momentul în care am fost recunoscută de români şi am câştigat, la doar 16 ani, cel mai important trofeu din România, „Trofeul Mamaia”, fiind şi cea mai tânără câştigătoare din istoria acestui festival. El a spus că a realizat că este star în momentul în care biletele pentru concertul Deep Purple de pe Madison Square s-au epuizat.