Evenimentul Zilei > Actualitate > Locuinţele de vacanţă, mai scumpe cu 15%
Locuinţele de vacanţă, mai scumpe cu 15%

Locuinţele de vacanţă, mai scumpe cu 15%

Locuinţele de vacanţă de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov s-ar putea scumpi în 2008 cu circa 10-15%, la fel ca anul trecut, estimează analiştii imobiliari ai companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Potrivit acestora, preţurile vor creşte şi mai mult în cazul terenurilor, care sunt acum cu circa 30-50% mai scumpe decât la începutul lui 2007.

Vile în loc de hoteluri

„Valea Prahovei şi judeţul Bra- şov continuă să rămână destinaţ iile preferate ale românilor în ceea ce priveşte casele de vacanţă, în ultimii ani constatându-se o creştere a numărului de pensiuni şi vile construite pentru circuitul turistic. În condiţiile în care sezonul estival pe litoral durează doar patru luni, ponderea cumpărătorilor care se orientează spre o locuinţă de vacanţă este mai mare în cazul locaţiilor montane, ce pot fi exploatate tot timpul anului“, sunt de părere specialiştii Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Acesta este, de altfel, şi motivul creşterii preţurilor. „Dinamica tranzacţiilor de anul trecut a urmat aceeaşi tendinţă referitoare la creşterea atractivităţii terenurilor, în special pentru destinaţii rezidenţiale. Întrucât capacitatea de cazare a unităţilor hoteliere din zona montană şi de pe litoral este mult depăşită de afluxul anual de turişti, developerii se orientează spre locuinţe de vacanţă, investiţia fiind amortizată mai rapid decât în cazul unui hotel, ce implică şi costuri operaţionale“, precizează analiştii. Zonele căutate cu predilecţie de dezvoltatori sunt Braşov, Sinaia, Buşteni, Poiana Ţapului şi Predeal.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News