Evenimentul Zilei > Actualitate > Liz Taylor îşi vinde o parte din moştenire
Liz Taylor îşi vinde o parte din moştenire

Liz Taylor îşi vinde o parte din moştenire

O parte din colecţia de artă pe actriţa Elizabeth Taylor a moştenit-o de la tatăl ei, Francis Taylor, ce cuprinde lucrări ale pictorului galez Augustus John, va fi scoasă la licitaţie.

Este vorba de 44 de desene, tablouri şi schiţe ce reprezintă nuduri şi portrete, fiecare dintre acestea având un preţ estimativ cuprins între 300 şi 1.300 de dolari.

Schiţele şi tablourile pe care Francis Taylor, un comerciant de artă din Londra, a reuşit să le salveze pe când artistul galez a fost pe cale să le distrugă într-un acces de furie în anii 1930, vor fi vândute în cadrul unei licitaţii organizată de casa Chiswick Auctions din Statele Unite.

"La sfârşitul anilor 1930, tatăl meu Francis Taylor avea o galerie de artă la Londra. În acea perioadă, el a achiziţionat multe dintre operele lui Augustus John inclusiv aceste desene pe care artistul le-a distrus într-un acces de furie. Tatăl meu a obţinut permisiunea din partea artistului de a recondiţiona aceste desene şi a lipit el însuşi bucăţile sfâşiate", a explicat actriţa, într-o scrisoare de autentificare a tablourilor, pe care a expediat-o casei de licitaţii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: