Livrările de gaze către InterAgro, reduse din cauza frigului

Livrările de gaze către InterAgro, reduse din cauza frigului

Grupul InterAgro a anunţat astăzi că, din cauza scăderii temperaturilor la nivelul ţării, va fi nevoit să îşi reducă producţia de îngrăşăminte, pentru ca gazele naturale disponibilizate să fie livrate spre alte categorii de consumatori.

Din acest motiv, compania vrea să dea în judecată autorităţile. "În adresa transmisă astăzi, 16 decembrie 2010, Transgaz arată că parametrii funcţionali ai Sistemului Naţional de Transport şi siguranţa în funcţionare a acestuia sunt afectaţi de scăderile semnificative ale temperaturilor la nivelul întregii ţări. În aceste condiţii, SC InterAgro SA trebuie să ia măsuri urgente pentru punerea în siguranţă a instalaţiilor ca urmare de reducerii semnificative a livrărilor de gaze", a arătat InterAgro, într-un comunicat.

Compania dă în judecată autorităţile

Grupul InterAgro a mai precizat că a achiziţionat deja gazele naturale necesare procesării şi în această lună, astfel că "gazele proprietatea InterAgro sunt direcţionate către destinaţiile considerate prioritare pentru autorităţile statului".

Compania a precizat că aceste întreruperi anunţate de Transgaz afectează activitatea economică a tuturor combinatelor cu care InterAgro lucrează. "De aceea, InterAgro îşi rezervă dreptul de a da în judecată autorităţile statului pentru prejudiciile produse", se arată în sursa citată. InterAgro este unul dintre consumatorii întreruptibili de gaze naturale, care, prin definiţie, în caz de necesitate, va trebui să îşi diminueze consumul, ca gazele astfel disponibilizate să fie redirecţionate spre consumatorii prioritari, în speţă casnicii, instituţiile de stat, şcolare, medicale etc.

Ne puteți urmări și pe Google News