Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Pop, implicat în dosarul Sorinei Pintea. A ajuns la DNA pentru audiere
Liviu Pop, implicat în dosarul Sorinei Pintea. A ajuns la DNA pentru audiere

Liviu Pop, implicat în dosarul Sorinei Pintea. A ajuns la DNA pentru audiere

Liviu Pop a ajuns luni la DNA pentru a fi audiat. Cel mai probabil acesta va da explicații cu privire dosarul Sorinei Pintea, care a fost acuzată de luare de mită.

Senatorul PSD Liviu Pop s-a prezentat luni la sediul DN pentru audiere, conform Antena3.

Din primele informații reiese că acesta ar fi audiat tot în dosarul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății, care la momentul actual este acuzat de luare de mită.


Sorina Pintea va fi cercetată în libertate. Curtea de Apel a revocat vineri măsura arestului preventiv pentru 30 de zile şi a decis cercetarea Sorinei Pintea sub control judiciar.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.