Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ! Liviu Pop DĂ ASIGURĂRI că EDITURILE DOMOALE vor fi SANCȚIONATE
ALERTĂ! Liviu Pop DĂ ASIGURĂRI că EDITURILE DOMOALE vor fi SANCȚIONATE

ALERTĂ! Liviu Pop DĂ ASIGURĂRI că EDITURILE DOMOALE vor fi SANCȚIONATE

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat astăzi că încă nu au fost aplicate sancţiunile pentru editurile care nu au transmis la timp manualele de clasa a V-a

„Nu am aplicat încă sancţiunile pentru că sunt două edituri care în câteva judeţe nu au transmis la timp manualele. Sancţiunile de 0,5% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere se vor aplica în momentul în care vor ajunge manualele şi vom vedea perioada de timp de la data pe care prin contract şi-au asumat-o editurile, adică 17 noiembrie, până în momentul în care ajung aceste manuale în unităţile şcolare. Din informaţiile mele, săptămâna aceasta vor ajunge toate manualele şi din partea celor două edituri care au avut un număr mai mic la anumite discipline, însă în momentul în care vom finaliza vom comunica public, aşa cum am comunicat public şi valoarea contractelor şi tot ceea ce am plătit pentru aceste manuale de clasa a V-a", a precizat Liviu Pop.

Potrivit acestuia, faţă de anii trecuţi, situaţia manualelor este mai bună, având în vedere că licitaţia a fost începută în luna martie.

"Situaţia este mult mai bună faţă de anul trecut, faţă de acum doi ani sau faţă de acum cinci ani, în sensul în care manualele au ajuns într-un timp relativ scurt având în vedere licitaţia care a fost începută în luna martie a acestui an", a precizat ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă nu este o risipă faptul că o parte dintre manuale nu au ajuns la elevi de la începutul anului şcolar, ministrul a susţinut că acestea vor putea fi folosite şi în anii următori, din prima zi de şcoală.

„Nu e nicio risipă când vorbim de investiţie în educaţie. Aceste manuale vor fi şi anul viitor pentru copiii din clasa a V-a, la timp. Evident că durata de folosire a unui manual este de patru sau cinci ani de zile, în funcţie de perioada în care au fost semnate contractele, fapt pentru care eu regret că nu am avut manualele la începutul anului şcolar pentru toţi copiii, şi toate manualele. (…) Vestea bună e că de anul viitor toţi copiii vor avea toate manualele la începutul anului şcolar pe băncile şcolii, iar în acelaşi timp toţi părinţii, elevii şi profesorii vor decide ce manuale au nevoie", a mai spus ministrul Liviu Pop, care a participat joi la lansarea studiului "O privire asupra participării la educaţie folosind analiza pe cohortă", eveniment organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi UNICEF România

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: