„În primul rând, această comisie nu avea cvorum când a luat decizia. În al doilea rând, nu are calitatea să se pronunţe. Conform unui ordin dat de fostul ministru Baba, se putea pronunţa numai pentru lucrările redactate după data de 4 aprilie 2012. Pentru cele anterioare acestei date, trebuie să se pronunţe Comisia de Etică”, a spus Liviu Pop, în ultima conferinţă de presă pe care a susţinut-o în calitate de ministru al Educaţiei.
El este de părere că prin decizia luată de această comisie s-a aruncat „o pată neagră asupra mediului academic din România”.
Nu se ştie când îşi preia mandatul Abramburica
Liviu Pop nu a putut să spună dacă noul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, îşi va prelua mandatul luni, însă a ţinut să precizeze că se va ocupa activ de examenele scrise de la Bac, care încep de luni, preşedintele Comisiei de Bacalaureat, Stelian Fedorca. „Voi fi alături de reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi săptămâna viitoare pentru a asigura suportul logistic”. 
Toate cele peste 500 de centre unde se dau probele scrise de la BAC sunt dotate cu camere de supraveghere, a ţinut să mai precizeze Liviu Pop.