”Din punctul meu de vedere, pentru a avea şanse mari de reuşită la alegerile prezidenţiale, PSD trebuie să susţină un singur candidat. Cel mai mare risc pentru noi ar fi ca acest partid să se divizeze într-o competiţie internă pe care ştim dinainte cine ar putea să o câştige. Deci, ştim dinainte cine ar putea să câştige o competiţie internă”, a subliniat Dragnea, citat de mediafax.ro.

Dragnea a precizat, totodată, că cel mai important ar fi ca PSD să se unească în jurul unui singur candidat.

Întrebat dacă este utilă o competiţie internă în partid pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale, Dragnea a răspuns: ”Cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, şi nu numai ca preşedinte executiv, dar şi ca membru de partid şi ca vechi combatant în partidul ăsta şi participant la atâtea campanii electorale, după ce am văzut toate greşelile făcute de-a lungul anilor în aceste campanii electorale, mai ales la cele două prezidenţiale, cel mai important ar fi ca partidul ăsta să se unească în jurul unui singur candidat. Asta dacă vorbim serios de şanse reale de câştig. Dacă ne interesează un spectacol, sigur, atunci nu ne mai interesează alegerile prezidenţiale”.

Liderul PSD Victor Ponta a precizat, marţi, că ideea de a organiza alegeri preliminare în partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care există mai mulţi candidaţi, i-a aparţinut, fiind prevăzută şi în Statut, el arătând că nu se va dezice acum de aceasta.

Întrebat dacă e pregătit ca în cursa internă din PSD să aibă şi un contracandidat, în condiţiile în care Mircea Geoană ar lua în calcul să participe la acest scrutin intern, Ponta a răspuns: ”Categoric, da. Aici eu nu vorbesc de Mircea Geoană sau de mine sau de altcineva. Eu sunt cel care am propus Congresului – şi avem în Statut acest lucru – că dacă există mai mult de un singur candidat care doreşte să candideze din partea PSD-PC-UNPR la funcţia de preşedinte al României, avem prevăzut în Statut un lucru pe care îl consider foarte bun şi pe care l-au făcut alte partide de centru-stânga din Europa, nu doar în America se întâmplă, s-a întâmplat în Italia, în Franţa, şi anume alegeri preliminare”.

El a spus că, în măsura în care pe 1 august, când va fi convocat Consiliul Naţional al PSD, se vor depune oficial mai multe candidaturi, atunci se vor face alegeri preliminare.

”Categoric, eu cred că e lucrul cel mai bun şi a fost ideea mea, doar n-o să mă dezic de ea acum. Trebuie să facem alegeri preliminare şi în septembrie, la Congres, să ajungem practic cu o decizie luată de către toată lumea”, a spus Ponta.