Liviu Dragnea, baron peste două judeţe

Liviu Dragnea, baron peste două judeţe

Un nou trend este pe cale să se lanseze în PSD: baronul cu două moşii. Liviu Dragnea, stăpân absolut de ani buni în Teleorman, caută să se extindă şi în Giurgiu. Şeful filialei locale îl acuză că este interesat de locurile de parlamentari.

Mircea Geoană a primit ieri, de ziua sa, un cadou special de la colegii de partid: un nou scandal intern. Mai precis, este vorba de o dispută izbucnită între doi preşedinţi de filiale, Niculae Bădălău (Giurgiu) şi Liviu Dragnea (Teleorman).

Primul îl acuză pe celălalt că îl „lucrează“ şi că vrea să pună mâna şi pe conducerea judeţului Giurgiu. Nemul- ţumirile lui Bădălău au izbucnit public ieri, după ce Biroul Permanent al PSD a decis să anuleze alegerile interne din filiala Giurgiu, în urma cărora fusese reconfirmat preşedinte. Recent, el demisionase asumându-şi scorul de 29% obţinut la locale, dar sâmbătă, după o schemă aplicată şi de filiala Braşov, a organizat alegeri unde a fost reconfirmat în funcţie. Biroul Permanent al PSD a decis însă că la Giurgiu alegerile nu sunt valabile, dar le-a validat pe cele de la Braşov.

Miza: locurile de parlamentari din Giurgiu

Bădălău îl acuză pe Dragnea că a făcut demersuri pe lângă liderii PSD pentru a anula alegerile de la Giurgiu. „Liviu Dragnea vrea să mă schimbe pentru că are interese în colegiile parlamentare din Giurgiu, unde vrea să-şi impună oamenii. Probabil nu are destule locuri la Teleorman. La fel şi cei de la centru, pentru că le-am zis că nu mai vreau să-mi impună parlamentari de la Bucureşti“, ne-a declarat Bădălău.

Motivul oficial invocat de conducerea PSD pentru anularea alegerilor de la Giurgiu este acela că filiala nu ar fi informat „centrul“, a explicat Cristian Diaconescu, vicepreşedinte PSD. „Nu e adevărat. Am trimis invitaţii la toţi. Şi lui Dragnea, şi lui Titus Corlăţean, şi lui Mircea Geoană. Nu ştiu cum ar vrea să facem. Să mergem tot judeţul cu steaguri şi să-i invităm?“, s-a întrebat retoric Bădălău. Acesta consideră nestatutară decizia conducerii PSD.

„Nu recunosc o astfel de decizie. E nestatutară. Ei nu-şi dau seama că nu mă infirmă doar pe mine, ci o întreagă conducere aleasă la conferinţa judeţeană. Deja m-au sunat o mulţime de primari să-mi spună că sunt nemulţumiţi“, a spus Bădălău.

În replică, Liviu Dragnea se declară „dezamăgit“. „E neadevărat ce spune. Sunt dezamăgit“, ne-a declarat preşedintele PSD Teleorman. Acesta susţine că nu are niciun interes în Giurgiu şi că nu vrea să se ocupe de această filială. „Ce să fac în Giurgiu? E lipsit de sens“, spune Dragnea.

Tentative repetate de preluare a organizaţiei

Disputa dintre Bădălău şi Dragnea este mai veche, încă din toamna trecută. Imediat după alegerile europarlamentare, Dragnea a cerut demiterea şefului PSD Giurgiu pentru rezultatul slab în alegeri. Solicitarea sa nu a avut efect, considerându-se că nu e un moment oportun pentru sancţiuni. După alegerile locale, Dragnea a mai cerut o dată sancţiuni pentru filialele codaşe forţând punerea pe această listă şi a PSD Giurgiu. De această dată, propunerea sa a fost aprobată prin votul baronilor de la Mamaia. Au căzut atunci capetele a opt filiale, printre care Cluj, Braşov, Arad. Pentru a nu fi „dizolvat“, Niculae Bădălău şi-a dat demisia de la Giurgiu, dar a anunţat că vrea să candideze din nou.

Nemulţumit, Dragnea a încercat săptămâna trecută, la şedinţa conducerii PSD, să blocheze revenirea lui Bădălău. El a cerut să fie numit coordonator pe Giurgiu, în locul vicepreşedintelui Ion Toma, motivând că sub actuala conducere „organizaţia a ajuns un dezastru“. Dragnea, anchetat într-un dosar, ar fi susţinut că cei doi lideri ai PSD Giurgiu - Bădălău şi Boiangiu - trebuie îndepărtaţi deoarece strică imaginea PSD. "Liviu Dragnea vrea să mă schimbe pentru că are interese în colegiile parlamentare din Giurgiu, unde vrea să-şi impună oamenii. Probabil nu are destule locuri la Teleorman.", Niculae Bădălău, preşedinte PSD Giurgiu

Ne puteți urmări și pe Google News