Aproape 70.000 de turiști au ales să își petreacă weekendul pe litoral, cea mai mare aglomerare fiind înregistrată la Mamaia și Vama Veche. Și celelalte stațiuni au început să se anime deși, pe litoral, prețurile au început să crească, atât la cazare cât și pe plajă. Un șezlong, care zilele trecute costa  15 lei, în sudul stațiunii Mamaia, în week-end costă 30 de lei, iar în nordul stațiunii ajunge și la 60 de lei. În dreptul cluburilor de fițe, un baldachin este închiriat pentru tarife care variază între 200 și 500 de lei.

Tarifele la cazare în hotelurile din Mamaia variază între 300 de lei pe noapte, cu mic dejun, și 200 de euro. În hotelurile de lux, un apartament costă și peste 1000 de euro pe noapte. În sudul litoralului, o camera la un hotel de trei stele merge până la 250 de lei pe noapte, cu mic dejun, chiar și la aproape 400 de lei pe locul de cazare. Turiștii știu însă cât au de cheltuit și cei mai mulți vin să se simtă bine.

Distracțiile în care nimeni nu mai ține cont de pandemie și de reguli se țin lanț. După ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, jandarmii au dat amenzi de 10.000 de lei pe plaja sălbatică din Tuzla, unde zeci de turiști au petrecut la un concert ilegal, noaptea trecută distracția s-a reluat. 32 de turiști participau la un spectacol de muzică mixată de un D.J., nerespectând prevederile legale impuse de evoluția situației epidemiologice.

Jandarmii i-au găsit pe petrecareții de la Tuzla exact în locul unde-i amendaseră cu o seară înainte. „Organizatorul acestui eveniment a fost amendat cu 4000 lei, iar pe cei 32 de participanţi găsiți la faţa locului au fost sancţionați contravenţional cu amenzi în valoare totală de 18. 500 de lei a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Județului Constanța, Răzvan Puiu.

Nici la Vama Veche nu s-a ținut cont de reguli. Petrecăreții au încins hore pe plajă și au dansat până în zori. La buna dispoziție au contribuit se pare și drogurile consumate de cheflii. „Polițiștii au depistat, în flagrant delict, 12 persoane care sunt cercetate pentru deținere de droguri de risc și de mare risc.  Au fost confiscare diverse cantități de cannabis, cocaină, MDMA cristale și pastile ecstasy”  spune Andreea Ilirescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Și tot la Vama Veche, pe plaja din dreptul unei terase, mai mulți tineri și-au împărțit pumni și picioare, pe fondul consumului de alcool, încăierarea fiind filmată și postată pe Facebook. Nimeni nu a depus plângere, însă poliția s-a autosesizat și îi caută pe făptași. Forțele de ordine au fost în alertă și la Mamaia. Trei bărbați din Galați, Dâmbovița și Prahova au fost reținuți de poliție după ce au păcălit mai mulți turiști la jocul „alba-neagra”.

Primul weekend de foc pentru polițiștii, jandarmii și poliția locală, polițiștii de frontieră, de pe litoral, s-a soldat cu amenzi de aproape 20.000 de lei, peste 1800 de persoane fiind legitimate. Peste 650 de forțe de ordine au fost distribute în stațiunile de la mare pentru misiuni de verificare a măsurilor și interdicțiilor impuse. Cele mai mari nereguli sunt constatate la Vama Veche, unde nimeni nu pare să țină cont de restricții, dar și la Mamaia.