Litoralul a avut un weekend placut

Litoralul a avut un weekend placut

In primul weekend dupa incheierea anului scolar, litoralul s-a umplut de turisti.

Cel putin 35.000 erau inregistati oficial, potrivit politiei constantene, in statiunile de la malul marii. Previziunile agentiilor de turism s-au adeverit - desi este cea mai scumpa, statiunea Mamaia a fost cea mai aglomerata. Trei sferturi din locurile de cazare de aici erau ocupate ieri, si asta in conditiile in care, de sambata, tarifele in unitatile hoteliere au crescut cu 15-20%.

Aurel Butnaru, proprietarul Hotelului Parc din Mamaia, spune ca anul acesta vremea frumoasa i-a adus pe turisti mult mai repede pe litoral. „Ne-a ajutat si vremea. Ganditi-va ca inainte de 2000 am avut sezoane in care hotelurile erau ocupate doar o luna si jumatate si rar doua”.

Sudul litoralului, aproape gol

Ne puteți urmări și pe Google News

Parcul de distractii Aquamagic, telegondolele, trenuletele din statiune, autobuzele supraetajate erau pline. La fel si terasele in aer liber aflate pe promenada statiunii sau chiar pe plaja. Abia daca mai gaseai sezlonguri, desi inchiriatul unuia te costa 15 lei. Pe soseaua principala din Mamaia, politistii de la Circulatie au transpirat din greu, dar au reusit sa degajeze traficul care se bloca pe alocuri.

Mult mai liniste a fost in sudul litoralului. Doar Costinestiul si Vama Veche s-au umplut inca de vineri seara.In statiunile din sud, de la Olimp la Saturn, plajele si hotelurile erau aproape goale.La Hotelul Orfeu de trei stele din Mamaia o camera cu mic dejun costa pana pe 15 iunie 164 lei, iar incepand din weekendul trecut, 185 lei. Hotelurile de patru stele sunt mai cautate de turisti. La Splendid, o camera costa pana vineri 175 lei, iar de sambata a ajuns la 190 cu mic dejun.

CLIMA CALDA

S-a prelungit sezonul

In anii ‘70-’80 luna mai era destinata turismului social, cand oamenii veneau pe litoral obligati de stat. Acum, datorita vremii calde, luna mai este numai buna pentru weekenduri la mare. „Este doar o luna plina de sezon pe litoralul romanesc. Mai sunt turistii de weekend care aleg sa vina doar doua zile la mare si gata. Pentru ei e foarte bine ca s-a prelungit sezonul din punct de vedere climatic, pentru ca au vreme mai buna inca de la inceputul lunii mai”, spune Ion Antonescu, fondatorul agentiei Marshal Turism.