În urma controalelor efectuate de Inspecţia Judiciară s-a constatat o „lipsă de implicare a procurorilor în efectuarea cercetării penale şi adoptarea unei soluţii legale şi temeinice”.

Potrivit Lumea Justiţiei, practic, procurorul Cristian Zăvoianu şi oamenii lui au „scăpat” de multe dintre dosare, închizându-le.

De asemenea, SIIJ a mai constatat „lipsa de asumare a responsabilitatii in ceea ce priveste emiterea de rechizitorii, solutiile de renuntare la urmarire penala depasind in 2018 numeric solutiile de clasare”.

Raportul IJ a fost trimis Secţiei de procurori, vicepresedintele CSM, Nicolae Solomon, şi colegii acestuia având acum o ocazie bună să îşi dreagă titulatura de „Brigada Nufărul”.

Reamintim că procurorul Catalin Zavoianu, zis “Talpă – Iute”,  a luat-o la fugă imediat ce a ieşit de la audieri din sediul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justitie (SIIJ).

De asemenea, procurorul Cristian Zăvoianu, până să fie suspendat din magistratură a fost cel care a ţinut ore întregi poliţiştii la poarta lui Gheorghe Dinca, fără să dispună intrarea în locuinţă, deşi legea îi dădea dreptul, cu atât mai mult cu cât viaţa tinerei Alexandra Măceşanu era în pericolm potrivit www.luju.ro

 

Citiţi mai multe pe www.luju.ro